Ντροπή, ταπείνωση, διασυρμός: Το κάζο της Βραζιλίας στον Τύπο

Οι αθλητικές εφημερίδες του πλανήτη σχολίασαν η καθεμία με τον τρόπο της το απίστευτο σκορ Βραζιλία-Γερμανία 1-7 στο στάδιο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε.

Η ισπανική Marca, πρώτη-πρώτη, μετά από τις αντίστοιχες πρώιμες λοιδωρίες του ισπανικού Τύπου μετά τον αποκλεισμό των φούριας ρόχας από το Παγκόσμιο Κύπελλο που εξελίσσεται, κάνει λόγο για "αιώνια ντροπή" και αναφέρει ότι "η Γερμανία θα παίξει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναγκάζοντας την Βραζιλία στην πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία του ποδοσφαίρου" και προσθέτει πως οι Γερμανοί τελείωσαν το παιχνίδι, αλλάζοντας πάσες μεταξύ τους, με τον κόσμο να φωνάζει "όλε".

Σημειώνεται ότι οι Βραζιλιάνοι αποδοκίμασαν σε πολλά σημεία του αγώνα την ομάδα τους, εντονότερα στη λήξη του ημιχρόνου και μετά την οριστική λήξη της αναμέτρησης, καθώς και τον Φρεντ, κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα, ακόμη και όταν του έκαναν κοντινό πλάνο οι κάμερες και προβαλλόταν από τα matrix του γηπέδου από τη στιγμή που είχε αντικατασταθεί.

Η Βραζιλία αγωνίστηκε χωρίς επιθετικό περιοχής το τελευταίο διάστημα του αγώνα, κάτι που δεν είχε συμβεί από το 1950 και μετά.

Επίσης, οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι χειροκρότησαν όρθιοι σε ένα μοναδικό standing ovation υπεροχής την πανάξια νικήτρια Γερμανία μετά το έβδομο τέρμα της, το οποίο πέτυχε ο Σίρλε με καταπληκτικό σουτ.

O Guardian μίλησε για "συντριβή" και "διασυρμό", καθώς και για δεύτερο "Μαρακανάζο", το λεγόμενο "Μινεϊράζο".


Οι γερμανικές εφημερίδες το πανηγύρισαν δεόντως.

Η γαλλική Equipe, έχοντας μια τεράστια φωτογραφία του Νταβίντ Λουίζ κι έχει τον τίτλο: "Η καταστροφή" και γράφει πως η Βραζιλία δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το τρόπαιο, αφού μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα, βρέθηκε να χάνει 5-0 στο 29’. Επίσης, κάνει αναφορά στο εισαγωγικό κείμενο για το ρεκόρ του Μίροσλαβ Κλόζε. 

Η Ole, η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής, φαίνεται να παίζει απίστευτα με τα συναισθήματα των Βραζιλιάνων κι έχει τίτλο: "Πες μου, πως νιώθεις", κάνοντας λογοπαίγνιο με το επτά και τη λέξη νιώθεις. Στη συνέχεια ακόμα πιο ειρωνικά γράφει, πως η Γερμανία έχτισαν έναν ποδοσφαιρικό ναό μέσα στο Μπέλο Οριζόντε, ταπεινώνοντας με 7-1 την Βραζιλία, μπροστά στο κοινό της. 

Η Gazzetta Dello Sport γράφει για "ιστορική ταπείνωση με 7-1» και πρόκριση της Γερμανίας στον τελικό του Μουντιάλ. 

Ο τίτλος στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA είναι "Αποσβολωμένη Βραζιλία, η Γερμανία στους επτά ουρανούς".