Σκολάρι: Παίρνω όλη την ευθύνη για την καταστροφική ήττα

O Λουίς Φελίπε Σκολάρι πήρε επάνω του όλη την ευθύνη για την ήττα-ντροπή της Βραζιλίας με σκορ 7-1 από τη Γερμανία στο Μπέλο Οριζόντε.

Οι Γερμανοί σκόραραν πέντε γκολ μέσα σε ένα ξέφρενο 19λεπτο (!) και άλλα δύο στο δεύτερο ημίχρονο και μπορεί δύο από αυτά να εκκίνησαν από θέση οφσάιντ, όμως το ντροπιαστικό αποτέλεσμα παραμένει και ο Φελιπάο το παραδέχτηκε και το αναγνώρισε.

"Είναι μια φρικτή, καταστροφική, τραγική ήττα", είπε ο Φελιπάο και συμπλήρωσε: "Παίρνω όλη την ευθύνη για την ήττα αλλά και για την επιλογή και το σχηματισμό αυτής της ομάδας".

Ο Γιόακιμ Λεβ, προπονητής της Γερμανίας, από την πλευρά του, παραδέχτηκε ότι οι παίκτες του είδαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι οι Βραζιλιάνοι αντίπαλοί τους ήταν τσακισμένοι ψυχολογικά και προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πράγματι, υπό άλλες συνθήκες και με τον... ελληνικό τρόπο σκέψης ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι θα αποτελούσε ήδη παρελθόν από τη σελεσάο, αλλά βλέποντάς τον να αγκαλιάζει τον Όσκαρ, που έκλαιγε με λυγμούς, η σκέψη πάει κατευθείαν στην υπόθεση ότι μια παραίτηση ή μια απομάκρυνση Σκολάρι τούτη την ώρα θα διέλυε την ομάδα και τις ούτως ή άλλως πληγωμένες προσωπικότητες των παικτών.

Κι από την άλλη, το ερώτημα παραμένει: Ποιος θα ανασυγκροτήσει αυτή την ομάδα;

Η Βραζιλία έχει να προετοιμαστεί για το Κόπα Αμέρικα του 2015 που θα διεξαχθεί στη Χιλή από τις 11 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου του ερχόμενου καλοκαιριού.

Τα ερωτήματα, πάντως, τόσο κοντά χρονικά από την καταστροφή, είναι δύσκολο να απαντηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, η Βραζιλια έφτασε στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στην έδρα της πιο μακριά από τα δύο προηγούμενα, σε Γερμανία και Νότιο Αφρική και τώρα καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της για να αγωνιστεί στον μικρό τελικό με τον ηττημένο του ζευγαριού Ολλανδία-Αργεντινή.