“Έφερα τον Μήτρογλου στην Ελλάδα και δε μου είπε ούτε ευχαριστώ”

Πληγωμένος δηλώνει ο πρώτος προπονητής που βοήθησε τον Κώστα Μήτρογλου.

Τις πανηγυρικές αυτές στιγμές όπου ο Έλληνας στράικερ ζει ημέρες δόξας με υψηλά συμβόλαια με παχυλές αποδοχές, ο Τάσος Μελικίδης, πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας, εκφράζει την πικρία του.

Αν ο Νίκος Νιόπλιας θεωρείται ο τεχνικός που ανέδειξε τον "Μητρογκόλ", ο Μελικίδης ήταν ο πρώτος που πίστεψε στο ταλέντο του και όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, του στάθηκε σαν ποδοσφαιρικός πατέρας και ήταν εκείνος που τον έφερε στην Ελλάδα.

Μόνιμος κάτοικος Γερμανίας τα τελευταία 20 χρόνια, ο Τάσος Μελικίδης εκφράζει το μεγάλο του παράπονο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κώστας Μήτρογλου "τον ξέχασε τόσο γρήγορα και περιμένει ακόμα να του πει ένα «ευχαριστώ» για όσα του πρόσφερε".

"Μου ζήτησε να τον ανεβάσω ψυχολογικά γιατί ήταν συνεσταλμένο παιδί κι έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τον Κώστα που έπαιζε στην ομάδα του χωριού του, το Νέκιρχεν-Φλιν. Πράγματι προσπάθησα να είμαι συνέχεια κοντά του. Πήγαινα κάθε Κυριακή στο γήπεδο, τον έβλεπα και συζητούσαμε. Του είχα πει "παλικάρι μου εσύ 18-19 ετών θα παίζεις στο Champions League".

"Πήρα τηλέφωνο τον Μιχάλη Ιορδανίδη που ήταν βοηθός προπονητή στην Εθνική Νέων και του ζήτησα το τηλέφωνο του Νίκου Νιόπλια. Μου το έδωσε και τον κάλεσα. "Φέρ' τον εσύ και τον δοκιμάζουμε", μου απάντησε. Με δικά μου έξοδα βγάλαμε εισιτήρια και ήρθαμε με τον Κώστα στην Αθήνα. Ακόμα και το ξενοδοχείο το πλήρωσα εγώ", συνέχισε.

"Συνέχισα να μιλάω με τον μπαμπά του, είχαμε καλές σχέσεις και κάποια στιγμή πρότεινα τον Κώστα στον Ντέμη Νικολαΐδη. Τον είδε ο Γκέραρντ -που ήταν τότε στην ΑΕΚ- σε ένα τουρνουά, αλλά έμαθα ότι δεν του άρεσε. Ξαφνικά, εκεί που ανέβαινε το παιδί, μαθαίνω ότι με κάποιον άλλον πήγε στον Ολυμπιακό", συμπλήρωσε πικραμένος ο Τάσος Μελικίδης.