Εθνική μπάσκετ: Νίκη επί της Ρωσίας θα δείξει πρωτιά!

Η Εθνική μας ξεκίνησε μουδιασμένα στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στους Σουηδούς, αλλά, με πρωταγωνιστή τον Μπουρούση, κέρδισε εύκολα με 79-51 τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.

Η αρμάδα του Τρινκιέρι έκανε πράξη αυτό που ούτως ή άλλως θεωρείτο πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ ως η μεγάλη δύναμή της: έπαιξε πολύπλευρη επίθεση και επέδειξε πλουραλισμό στο σκοράρισμα, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε σουτ και επιθέσεις.

Παράλληλα, αν και ο αντίπαλος θεωρείται εύκολος, διέπρεψε στην άμυνα: Οι 51 πόντοι παθητικό ήταν το μικρότερο σκορ αντιπάλου στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Η ήττα-έκπληξη της Τουρκίας από τη Φινλανδία αφήνει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο κατάληψης της πρώτης θέσης του ομίλου από την Ελλάδα και οι πιθανότητες που έχει η Εθνική μας θα φανούν από τη σαφώς πιο... βαριά αποστολή, κόντρα στη Ρωσία, το βράδυ της Πέμπτης (22:00).

Η Ρωσία έφτασε στο Ευρωμπάσκετ με "παράσημα" τα δύο χάλκινα από τη διοργάνωση του 2011 στη Λιθουανία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Όμως η λάμψη τους μάλλον χάθηκε λόγω των απουσιών και των εσωτερικών προβλημάτων στις τάξεις της. Κιριλένκο, Χριάπα, Μοζγκόφ, Κάουν, Βορόντσεβιτς και Μπίκοφ είπαν ο ένας μετά τον άλλο "όχι" στο εθνικό κάλεσμα. Παράλληλα, οι τριγμοί στη ρωσική ομοσπονδία μπάσκετ οδήγησαν στην αποχώρηση του Φώτη Κατσικάρη και την αντικατάστασή του από τον Βασίλι Καράσεφ.

Στο ρόστερ ξεχωρίζει σαν... τη μύγα μες στο γάλα, ο Αλεξέι Σβεντ, γκαρντ των Τίμπεργουλβς. Σίγουρα για την Εθνική μας είναι δυσκολότερη αποστολή, όμως οι πολλές απουσίες των Ρώσων έχουν θέσει την Ελλάδα φαβορί της αναμέτρησης, ήδη πριν εκείνη ξεκινήσει.