Eurobasket: Δώρο Φινλανδίας στην Ελλάδα

Με εκπλήξεις ξεκίνησε το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με την Τουρκία να πέφτει θύμα της μεγαλύτερης καθώς γνώρισε την ήττα από την Φινλανδία με 55-61. 

Στο πρώτο ματς του ομίλου της εθνικής μας(4ος ), οι παίκτες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς έπαιξαν πολύ κακό μπάσκετ και ήταν απελπιστικά άστοχοι στα σουτ 2 και 3 πόντων. Από την πλευρά τους οι Φινλανδοί έχοντας εγκλωβίσει στην ζώνη τους, τους Τούρκους  και με τους Σαλίν, Χαάνπα και Κόπονεν  να πυροβολούν έξω από τα 6,75(11/31) καταφεραν να προηγηθούν ακόμα και με 19 πόντους (47-28) 2'.20'' πριν από το τέλος της 3ης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Τούρκοι πίεσαν ανάγκασαν σε πολλά λάθη τους άπειρους Φινλανδούς, έβαλαν σουτ 3πόντων και κατάφεραν να μειώσουν στους 2(55-57) 25 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Εκεί όμως ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου ο Τούρκογλου πήρε και πάλι την επίθεση αστόχησε και στη συνέχεια οι Φιλανδοί με γκολ φάουλ σφράγισαν τη μεγάλη τους νίκη που τους ανεβάζει το ηθικό και τους βάζει στο κόλπο της πρόκρισης.

Εκπλήξεις όμως είχαμε και στους άλλους ομίλους.
Στον 1ο όμιλο η Αγγλία κέρδισε το Ισραήλ 75-71 στην παράταση(66-66 η κανονική διάρκεια), στο 2ο όμιλο η Λετονία επικράτησε της Βοσνίας 86-75 και στον τρίτο όμιλο η Γεωργία με τον Γκεόργκι Σερμαντίνι να έχει 13 πόντους και 9 ριμπάουντ διέλυσε την Πολωνία 84-67.

πηγή: novasports.gr