Πρώτη ήττα δια χειρός… Άντιτς για την “επίσημη αγαπημένη”

Την πρώτη της ήττα σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας εν όψει του Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου υπέστη η εθνική μας ομάδα στο τουρνουά της Ουλμ, από τα Σκόπια του Πέρο Άντιτς.

Οι Σκοπιανοί πήραν τη νίκη με σκορ 77-75, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να πετυχαίνει τους κρίσιμους τρεις τελευταίους πόντους για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και τον Βασίλη Σπανούλη να αστοχεί σε τρίποντο πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Το ανησυχητικό για την εθνική μας ομάδα δεν είναι τόσο η ήττα από έναν δυνατό αντίπαλο, όσο ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, και πέντε λεπτά πριν τη λήξη βρισκόταν μπροστά στο σκορ με διαφορά εννέα πόντων (69-60), όμως στο τέλος έπαθε... μπλακ άουτ και ξεκίνησε το τουρνουά του Ουλμ με ήττα.

Καλή εμφάνιση έκανε πάντως ο Σπανούλης, παρά το χαμένο τρίποντο στο τέλος (11 πόντοι και 8 ασίστ), ενώ Περπέρογλου και Καϊμακόγλου πρόσθεσαν 12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη, οι Σκοπιανοί είχαν σε μεγάλη μέρα τον ΜακΚάλεμπ, που πέτυχε 25 πόντους, αλλά και τον Πέρο Άντιτς, που τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους.