Ολυμπιακός: Έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα με τον Χάινς

Τη δική της άποψη για το χρονικό των διαπραγματεύσεων με τον Κάιλ Χάινς, διέρρευσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή τα όσα δήλωσε για την αποχώρησή του ο Αμερικανός σέντερ.

Ο 27χρονος παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πλέον, έδωσε τη δική του εκδοχή για το πως, που, πότε και γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό στο πολύκροτο σίριαλ της παραμονής του μέσω της εφημερίδας "Πρωταθλητής", με τους ερυθρόλευκους να παραθέτουν τη δική τους άποψη για τα γεγονότα. Αυτή είναι αρκετά διαφορετική από τα όσα είπε ο Χάινς, ενώ εστιάζει στο γεγονός ότι οι διοικούντες την ΚΑΕ έκαναν πάμπολλες προσπάθειες να επικοινωνήσουν μαζί του για να του καταστήσουν σαφές πως θα του δώσουν ο,τι επιθυμεί για να παραμείνει, αλλά, όλες έπεσαν στο κενό. 
Σύμφωνα λοιπόν με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή 16 Ιουνίου έγινε η πρόταση για κλειστό διετές συμβόλαιο, έναντι 850.000 δολαρίων με παράκληση προς τον μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνιάντοβιτς, να τελειώσει η υπόθεση, προτού ο παίκτης αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Δύο μέρες μετά, πριν το ταξίδι του Χάινς δηλαδή, τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας και άνθρωποι της ομάδας, θέλοντας να μάθουν τις προθέσεις του. Δεν πήραν απάντηση. Άφησαν φωνητικό μήνυμα και στο αμερικάνικο κινητό, ώστε να το λάβει, αφού προσγειωνόταν στις ΗΠΑ και ένα ακόμα στο inbox του στο Facebook το οποίο ανέφερε: "Σερ πως είσαι, έφτασες καλά; Οι πρόεδροι και ο Σκινδήλιας προσπαθούν να μιλήσουν μαζί τους, αλλά δεν σε βρίσκουν. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο".

Το συγκεκριμένο μήνυμα διαβάστηκε, μετά από λίγες ώρες, χωρίς όμως να έρθει κάποια απάντηση. Στη προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τον παίκτη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να έρθει σε επαφή και με τον αδερφό του, Τάιλερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Την επομένη, Τετάρτη 19 Ιουνίου, έγινε επικοινωνία με τον ατζέντη του παίκτη, όπου ζητήθηκε το επακριβές ποσό για να παραμείνει στην ομάδα ο Χάινς. Ο Μίσκο Ραζνιάτοβιτς απάντησε ότι θα επικοινωνούσε μαζί του και θα ενημέρωνε τον Ολυμπιακό δύο μέρες μετά. Τη Παρασκευή λοιπόν έγινε η νέα πρόταση των ερυθρόλευκων» που προέβλεπε 2 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια συν μπόνους κατάκτησης στόχων που έφταναν τις 200 χιλιάδες. Η πρόταση έγινε στον Σέρβο μάνατζερ και για να βεβαιωθεί η ΚΑΕ ότι θα φτάσει στον παίκτη, αυτή εστάλη στο προσωπικό του mail ανφέροντας επί προσθέτως: "Για μια ακόμη φορά σου υπογραμμίζουμε την επιθυμία της ομάδας να συνεχίσουμε την συνεργασία μας". 

Ο παίκτης απάντησε το Σάββατο (22/6) ευχαριστώντας για την γνωστοποίηση της νέας προσφοράς και ζητώντας συγγνώμη για την εξαφάνισή του λέγοντας ότι ήταν πολύ απασχολημένος και κατέληξε ότι θα απαντούσε αφού συζητούσε με τον μάνατζέρ του. Από εκεί και έπειτα η συνέχεια είναι γνωστή, αφού η πλευρά του Χάινς απάντησε στον Ολυμπιακό, αφότου είχε συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ και ο ευρωπαϊκός Τύπος είχε μεταδώσει την είδηση. 

Τα ερωτηματικά 

Εδώ προκύπτουν και αρκετά ερωτηματικά, που εύλογα εκφράζει η ΚΑΕ. Πώς ο Χάινς λέει ότι αποδέχθηκε την προσφορά της ΤΣΣΚΑ την Πέμπτη, όταν ο Ολυμπιακός μετά την πρώτη πρόταση είχε ρωτήσει τον ατζέντη του το ακριβές νούμερο, που θα ήθελε για να παραμείνει στην ομάδα; Γιατί δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις όλων των ημερών; Γιατί δεν είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όταν υπάρχουν sms, ηχητικά μηνύματα, mail αλλά και μηνύματα στο facebook όπου του τονίζεται ότι τον «αναζητούν οι πρόεδροι». Τέλος, σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξή του στον «Πρωταθλητή», αρκετοί στην ομάδα διερωτώνται, πως αν αληθεύει ότι είχε πρόταση από την ΤΣΣΚΑ στα τέλη Μαΐου, σημαίνει ότι διαπραγματευόταν με άλλη ομάδα, ενώ ήξερε πόσο σημαντικοί είναι οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό. 

Περί αναπροσαρμογής και ανανέωσης 

Παράλληλα ο Ολυμπιακός, αποκάλυψε το ιστορικό των συζητήσεων για την αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του. Όπως υποστηρίζουν οι πρωταθλητές Ευρώπης, η πρώτη κουβέντα με τον πρώην ατζέντη του έγινε πριν την έναρξη της περσινής σεζόν. Δύο μήνες μετά, κι ενώ ο Ολυμπιακός δεν το συνηθίζει, του πρότεινε αναπροσαρμογή και επέκταση, με λίγο λιγότερα χρήματα απ’ όσα είχε ζητήσει, αλλά δεν δέχθηκε. Στο τέλος Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός επέστρεψε ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του για την επόμενη διετία και αναπροσαρμόζοντας το φετινό του συμβόλαιο. Η απάντηση του Κάιλ ήταν πως δεν ήθελε να προκαλέσει αναστάτωση στην ομάδα καθώς υπήρχαν άλλοι παίκτες των οποίων τελείωνε το συμβόλαιό του. 

Από εκεί και έπειτα, λίγες εβδομάδες αργότερα άλλαξε μάνατζερ. Όταν, λοιπόν, έγινε η δεύτερη πρόταση, εκπρόσωπός του ήταν ακόμη ο Γιώργος Δημητρόπουλος και δεν είχε πάει στον Μίσκο Ραζνιάτοβιτς, όπως ο ίδιος αναφέρει στην συνέντευξή του. «Γιατί ήθελε να μείνει αφοσιωμένος μετά τον Φεβρουάριο; Πριν από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα; Τον Δεκέμβριο; Και πως μιλούσε με την ΤΣΣΚΑ όταν ακόμη δεν είχε αρχίσει η διαδικασία των τελικών στο ελληνικό πρωτάθλημα; Το δικό του μυαλό δεν επηρεάστηκε τότε;», είναι το ερώτημα των ανθρώπων του Ολυμπιακού, μετά απ’ όσα υποστήριξε ο Χάινς στη συνέντευξη. 

H ανασφάλεια και η στήριξη 

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού σέντερ περί ανασφάλειας που ένιωθε το τελευταίο διάστημα, στον Πειραιά υπογραμμίζουν ότι ο παίκτης είχε συνάντηση με τους Αγγελόπουλος τέσσερις μέρες μετά τους τελικούς στο γραφείο τους και είναι ο μοναδικός ξένος, που έχει περάσει αυτή την πόρτα. Ποιο ήταν το μήνυμα που του μετέφεραν; «Κάιλ, πάμε για το three peat. Με σένα «κολόνα» θα τα καταφέρουμε, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου, πες μας τι θες για να είσαι ευτυχισμένος και μετά θα διαπραγματευτούμε με τον ατζέντη σου». Ο Χάινς, όπως υποστηρίζουν οι «ερυθρόλευκοι», ζήτησε 750.000 έως 1.000.000 δολάρια και κλειστό διετές συμβόλαιο, κάτι που οι πρόεδροι ικανοποίησαν στο ακέραιο. 

Αναφορικά με την ασφάλεια και την οργάνωση της ομάδας την οποία επικαλέστηκε ο Χάινς, οι άνθρωποι της ομάδας αποκάλυψαν πως όταν ο αδερφός του Τάιλερ τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα, η ΚΑΕ ανέλαβε πλήρως την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε, του προσέφερε θεραπείες από το ιατρικό τιμ και του φέρθηκε σα να είναι μέλος της ομάδας. 

Τέλος, από την ΚΑΕ παρά την αντίθεσή τους στα λεγόμενα του Αμερικανού και όσα προηγήθηκαν, επαναλαμβάνουν τις δημόσιες ευχαριστίες του Γιώργου Αγγελόπουλου, που ανέφερε χθες μετά το Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7: "Του ευχόμαστε καλή τύχη εκεί που πήγε, είναι καταπληκτικό παιδί και δεν πρέπει νομίζω να γίνονται σχόλια εναντίον του. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, ένας καταπληκτικός χαρακτήρας. Δεν θέλουμε αρνητικά σχόλια".

 
πηγή: sport-fm.gr