Στο Γιώργο Μπαρτζώκα το βραβείο του προπονητή της χρονιάς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στη Euroleague.

Αφού πρώτα έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά τον τίτλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πέρασε στο πάνθεον των προπονητών ως ο πρώτος Έλληνας που παραλαμβάνει το βραβείο "Αλεξάντερ Γκομέλσκι".

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, στην πρώτη παρουσία του στο final four της διοργάνωσης, οδήγησε τους ερυθρόλευκους σε "back to back" τίτλους, μετά την ανάδειξη της ομάδας του Πειραιά σε πρωταθλήτρια Ευρώπης αρχικά πέρυσι, υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Κωνσταντινούπολη, και φέτος ξανά στο Λονδίνο.

Αυτή ήταν μάλιστα μόλις η δεύτερη φορά που ήταν προπονητής σε ομάδα που αγωνίστηκε στη Euroleague. Η πρώτη ήταν με το Μαρούσι την αγωνιστική περίοδο 2009-10, όταν έφτασε μέχρι τη φάση των 16 στη Euroleague.

Τον Γιώργο Μπαρτζώκα ψήφισαν ως καλύτερο τεχνικό αυτής της σεζόν οι συνάδελφοί του στη Euroleague, δηλαδή οι πρώτοι προπονητές των άλλων 23 ομάδων.

Πέρυσι, το βραβείο είχε καταλήξει και πάλι στον προπονητή του Ολυμπιακού, δηλαδή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός ήταν αυτός που οδήγησε τον Ολυμπιακό στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του το 1997 στη Ρώμη και ένα χρόνο μετά την επιστροφή του στο λιμάνι κατάφερε να ανέβει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο... ψηλότερο σκαλί του βάθρου ως προπονητής των ερυθρόλευκων.

Δεύτερος σε ψήφους ήταν ο τεχνικός της φιναλίστ της Euroleague και πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, ενώ στην 3η θέση ισοβάθμισαν οι προπονητές των δύο ομάδων του "μικρού τελικού" στο Λονδίνο, δηλαδή οι Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα και Έτορε Μεσίνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα παραλάβει το βραβείο "Αλεξάντερ Γκομέλσκι" στις 4 Ιουλίου, στη Βαρκελόνη, στο περιθώριο της κλήρωσης ενόψει της νέας σεζόν.