Ένταση στην επιλογή διαιτητών του τρίτου τελικού της Α1

Μέσα σε κλίμα έντασης διεξήχθη στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας ο ορισμός των διαιτητών του τρίτου και τέταρτου -εάν χρειαστεί- τελικού της Α1 Basketleague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Οι παράγοντες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μετέφεραν τις εχθροπραξίες που έχουν ξεκινήσει με τις ανακοινώσεις στα γραφεία της ΚΕΔ με τους Σταυρόπουλο και Σκινδήλια να εκπροσωπούν τους ερυθρόλευκους ενώ για τους πράσινους παραβρέθηκαν ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αλλά και ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Σκινδήλιας έκανε λόγω για κλίμα τρομοκρατίας επικαλούμενος το φύλο αγώνα ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε επίθεση στους διαιτητές επικαλούμενος την έκθεση του ΟΑΚΑ που αναφέρει ότι δεν παραβρέθηκε στα αποδυτήρια. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ανταπάντησαν ότι  το να επικαλείται ο Παναθηναϊκός το Ο.Α.Κ.Α. είναι σαν να επικαλείται τη γνώμη του... θυρωρού του!

Στο ξεκίνημα ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού έθεσε θέμα ΚΕΔ ζητώντας τους να παραιτηθούν τα μέλη της. "Καταγγέλλω τη στάση της ΚΕΔ για τα όσα έγιναν στο Ο.Α.Κ.Α.μ που δεν πήρε θέση και το έχει κάνει κατ' επανάληψη στο παρελθόν. Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να μην παίρνει θέση για τα όσα έγιναν στο Ο.Α.Κ.Α. στα αποδυτήρια και σε ένα κλίμα τρομοκρατίας κατά των διαιτητών. Θα πρέπει να παραιτηθεί. Αν δεν τους προστατέψετε εσείς, τότε ποιος θα το κάνει; Εάν δεν καταδικάσετε είστε συνεργοί.

Δε μπορείτε να αλλάζετε κατά το δοκούν όπως σας βολεύει τους διαιτητές της κλήρωσης. Είχαμε πει οι άπειροι να αγωνίζονται στην κανονική περίοδο, όπως ο Παναγιώτου, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί. Μας είχατε πει -ναι έχετε δίκιο- αλλά να που ακόμα το συζητάμε".

Ο Ολυμπιακός ρώτησε γιατί από την κλήρωση απουσίαζε ο Σιώμος ο οποίος ελειπε και για αυτό δεν ήταν διαθέσιμος για να πάρει το λόγο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος και να πεί: "Οι διαιτητές δεν έχουν το σθένος να διακόψουν το παιχνίδι. Στο Σ.Ε.Φ. με βρίζανε και έγινε μόνο μια αναφορά από τον Γκόντα. Ο Ολυμπιακός δεν κατήγγειλε τίποτα, βγήκαν οι γραφικοί και είπαν... μαζέψτε τον, ντροπή τους! Εμείς κρατάμε την κόντρα στις 4 γραμμές του παρκέ, εσείς το πήγατε σε προσωπικό, θα δείτε πως θα χορέψετε", για να απαντήσει ο κ. Σκινδήλιας: "απειλές εκεί που ξέρετε. εδώ δεν περνάνε".

Στη συνέχεια μίλησε ο Μάνος Παπαδόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για παραπληροφόρηση. "Γίνεται παραλήρημα παραπληροφόρησης από τον Ολυμπιακό. Το έχει κάνει σημαία και συνεχίζει. Αποσκοπεί στην στόχευση διαιτητών. Είναι μονίμως αδικημένοι", με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να απαντάνε: "παραπληροφόρηση το φύλλο αγώνα; Η έκθεση του Ο.Α.Κ.Α. είναι σαν έκθεση από τον θυρωρό μου», για να συνεχίσει ο μάνατζερ των πράσινων: «ο Ολυμπιακός δημιουργεί κλίμα για να βγάλει την ουρά του απέξω και να έχει άλλοθι αν χάσει. Εμείς πέρυσι δεν είπαμε τίποτα όταν ο προπονητής, δεν λέω για τον φετινό, και ο μάνατζερ (Τόμιτς) έβριζαν τους διαιτητές καθώς πήγαιναν στα αποδυτήρια. Εσείς κ. Σκινδήλια είστε πράγματι σοβαρός αλλά σας φταίνε όλοι".

Σε ότι αφορά τους διαιτητές, Σχινάς, Κορομηλάς και Ταβουλαρέας θα διευθύνουν τον τρίτο τελικό των πλέι-οφ την Τετάρτη (21:00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), ενώ αν χρειαστεί τέταρτος αγώνας, οι διαιτητές που θα "σφυρίξουν" στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (16/06, 21:00) θα είναι οι Χριστοδούλου, Τανατζής και Καρακατσούνης.

Πηγή: novasports.gr