Ψωμιάδης: Κάντε τον Γκάλη στέλεχος της FIBA

Την πρόθεσή του να πιέσει με όλους τους τρόπους ώστε να αξιοποιηθεί "το τεράστιο κεφάλαιο που λέγεται Νίκος Γκάλης", όπως αναφέρει, έδειξε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο έκπτωτος Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, ώστε να αποκαλύψει στην κυβέρνηση και αυτοπροσώπως στον Αντώνη Σαμαρά τις σκέψεις και τις προτάσεις του για θέσεις που θα μπορούσε ο Νίκος Γκάλης να αναλάβει στο παγκόσμιο πολιτιστικό και αθλητικό στερέωμα.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προτείνει να αναγορευθεί ο Νίκος Γκάλης σε "Πρέσβη Καλής Θελήσεως" για την Ελλάδα. "Ίσως η μεγαλύτερη δυνατή ανταποδοτική τιμή τόσο στο πρόσωπο του ίδιου όσο και για το πρόσωπο της ίδιας της χώρας μας, ώστε να την εκπροσωπεί στο εξωτερικό μία τέτοια διακεκριμένη προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

"Μια δεύτερη σκέψη είναι να προταθεί ο Νίκος Γκάλης από την ελληνική πολιτεία (με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του ίδιου του Νίκου Γκάλη)  για την ανάληψη μιας θέσης στην παγκόσμια Ομοσπονδία του Μπάσκετ (FIBA), με χώρο δράσης την καλλιέργεια και την προώθηση του αθλητισμού στα νέα παιδιά, στο μέλλον της Ευρώπης. Είναι προφανές πως μια ανάλογη ενέργεια θα περίκλειε ιδιαίτερη τιμή για το ελληνικό μπάσκετ", συνεχίζει ο κ. Ψωμιάδης στο κείμενό του.