Μπαρτζώκας: Τη “βασίλισσα” δεν μπορεί να την εξουδετερώσει ένας παίκτης

Η ώρα του μεγάλου τελικού της Ευρωλίγκας πλησιάζει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη κοινή συνέντευξη Τύπου εν όψει του Ολυμπιακός-Ρεάλ την Κυριακή, αναφέρθηκε στην τεράστια πρόκληση για την ομάδα του να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά το τρόπαιο αλλά και για την ψυχολογική και σωματική προετοιμασία των παικτών για ένα τέτοιο ματς.

Επιπλέον, ο τεχνικός των Πειραιωτών αναφέρθηκε στον εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ σε σχέση με εκείνον της ΤΣΣΚΑ και τόνισε ότι το πλάνο εξουδετέρωσης της "βασίλισσας" δεν μπορεί να περιοριστεί σε έναν παίκτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είπε: "Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι τεράστια. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις, ένα τεράστιο κλαμπ. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα τελείως διαφορετική με την ΤΣΣΚΑ. Μια ομάδα που τρέχει στο γήπεδο, έχει ταχύτητα και πολύ επιθετικό ριμπάουντ. Χρειαζόμαστε διαφορετικό τρόπο αντίδρασης σε άμυνα και επίθεση. Είναι σημαντική η προετοιμασία στην τακτική, αλλά και πνευματικά. Εύχομαι να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα πάει σε ψηλό ή χαμηλό σκορ. Όμως και οι δύο ομάδες έχουν υψηλό κίνητρο και μένει να δούμε ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο".

Ερωτηθείς για το πόσο δύσκολο είναι να προσγειώσει τους παίκτες του, τόνισε: "Θα ήταν ένας εύκολος τρόπος να πω στους παίκτες μου να μην κοιτάζουν τι λέγεται στα ΜΜΕ. Όμως αυτό δεν γίνεται. Στη χώρα μας υπάρχει υπερενθουσιασμός ή απογοήτευση, δεν υπάρχει μετριοπάθεια. Οι παίκτες μου είναι πολύ καλοί δέκτες στην αφομοίωση των πληροφοριών κι εδώ που έχουν φτάσει το πέτυχαν επειδή είναι μετρημένοι και ετοιμάζουν το μυαλό τους και το σώμα τους. Είναι μεγάλη πρόκληση να πάρουμε το Κύπελλο. Όμως είχα πει ότι από την πρόκριση στο Final 4 είχαμε σημειώσει ένα μεγάλο επίτευγμα. Φυσικά και θα έχουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας και θα μπούμε με τη σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι".

Στην συνέχεια ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για την περυσινή βόλτα του Ίβκοβιτς στον Βόσπορο και αν έχει ο ίδιος στο μυαλό του να κάνει κάτι αντίστοιχο για να αποφορτίσει τους παίκτες του και απάντησε: "Φέτος υπάρχει διαφορετικός προπονητής (γέλια). Δεν θα κάνουμε βόλτα αύριο το πρωί γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες εδώ στο Λονδίνο. Σίγουρα όμως θα κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Θα το αποφασίσουμε μετά την προπόνηση".

Αμέσως μετά, ρωτήθηκε για το πώς εξουδετέρωσε τα ατού της ΤΣΣΚΑ και το πώς σχεδιάζει να το καταφέρει αυτό απέναντι στην Ρεάλ, σχολίασε: "Χθες είχαμε ένα αμυντικό πλάνο που δεν περιλάμβανε μόνο τον Τεόντοσιτς, αλλά και παίκτες όπως οι Χριάπα, Ουίμς και Κρστιτς. Κάναμε καλή ομαδική δουλειά. Η Ρεάλ έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, με παίκτες που είναι έτοιμοι να κάνουν αγωνιστικά τα πάντα. Οι τρεις γκαρντ είναι πολύ σημαντικοί για το παιχνίδι της, αλλά και οι ψηλοί. Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε έναν αντίπαλο. Εμάς μας έφερε εδώ η ομαδικότητά μας και οι συνεργασίες. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο".

Ακολούθως ο προπονητής των Πειραιωτών, ρωτήθηκε για το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει μέσα στην σεζόν με την Ρεάλ και απάντησε: "Είναι ένα παιχνίδι επί ίσοις όροις, αφού κανένας δεν έχει παίξει με τον άλλο. Εμείς είχαμε προετοιμαστεί και για τους δύο άλλους αντιπάλους. Έχουμε να κάνουμε δύο μίτινγκ πριν την προπόνηση σήμερα, για να δώσουμε εικόνα και πληροφορίες στους παίκτες. Δεν είναι ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα ότι δεν έχουμε παίξει. Όμως και οι δύο ομάδες ξέρουν καλά η μία την άλλη και δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις".

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Πάμπλο Λάσο είναι δύο προπονητές που βρίσκονται πρώτη φορά σε τελικό Ευρωλίγκας, απάντησε: "Δεν παίζει ο ένας προπονητής με τον άλλο. Παίζουν δύο μεγάλοι σύλλογοι και θα είναι λάθος να μιλήσουμε για προπονητές. Δεν σημαίνει ότι επειδή εμείς κερδίσαμε είμαστε καλύτεροι προπονητές. Έγινε μια καλύτερη δουλειά από τους παίκτες και γι' αυτό κερδίσαμε. Ελπίζω αυτό να γίνει και αύριο από την ομάδα μου".

Πηγή: www.sport-fm.gr