Πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Euroleague ο Βασίλης Σπανούλης

Μετά το Θοδωρή Παπαλουκά το 2007 και το Δημήτρη Διαμαντίδη το 2009, ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Euroleague για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Έλληνας γκάρντ του Ολυμπιακού που πέρσι και το 2009 αναδείχθηκε MVP του Final Four κερδισε την καθολική αναγνώριση απ όλους για την προσφορά του στην πορεία του Ολυμπιακου καθως ψηφίστηκε από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και κατά 25% από το κοινό.

Την καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης την αποτελούσαν δύο Έλληνες, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης που δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο Λονδίνο, ο Ρούντι Φερνάντεζ της Ρεάλ, ο Νέναντ Κρίστιτς της ΤΣΣΚΑ και ο Άντε Τόμιτς της Μπαρτσελόνα.

Καλύτερος νέος παίκτης της Euroleague για το 2013 ο Κώστας Παπανικολάου του Ολυμπιακού, καλύτερος αμυντικός ο Στεφάν Λάσμε του Παναθηναϊκού, ενώ σαν πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης βραβεύτηκε ο Μπόμπι Μπράουν της Σιένα.

"Είναι διπλή η χαρά όταν παίρνεις το βραβείο και παράλληλα να πετυχαίνει η ομάδα τους στόχους της. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε σε πνευματική ισορροπία, να διορθώνουμε τα λάθη μας, να δουλεύουμε και να προοδεύουμε", ήταν τα λόγια του αρχηγού του Ολυμπιακού στο novasports.gr, κατά τη διάρκεια της βράβευσης του ως ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στη φετινή διοργάνωση.