Το περσινό πάθημα της ΤΣΣΚΑ της έγινε μάθημα

Το πάθημα της ΤΣΣΚΑ στο περσινό Final Four της Euroleague από τον Ολυμπιακό στον αλησμόνητο τελικό της διοργάνωσης φαίνεται πως της έγινε μάθημα.

Οι παλιότεροι παίκτες της ομάδας της Ρωσίας συμβουλεύουν τους νεότερους, προκειμένου να μην πάθουν ότι πέρυσι από τους ερυθρόλευκους. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σόνι Γουίμς.

"Ακούω τις συμβουλές των συμπαικτών μου, ειδικά εκείνων που ήταν πέρυσι στην ομάδα. Βρέθηκαν σε μία δύσκολη θέση, όταν προηγήθηκαν με 19 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό και τελικά έχασαν. Ευτυχώς τους αντιμετωπίζουμε ξανά φέτος. Προσπαθώ να μάθω από τους συμπαίκτες μου. Μου λένε ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε όταν έχουμε μια μεγάλη διαφορά και να μην επιτρέπουμε το συναίσθημα να μας παρασύρει", τόνισε.

"Ο κόουτς Μεσίνα είναι εξαιρετικός προπονητής, έχει μεγάλη εμπειρία σε Final Four και είναι ωραίο να έχεις ανθρώπους σαν κι αυτόν γύρω σου για να σε συμβουλεύουν. Κι αυτό γιατί στο Λονδίνο θα υπάρχουν πολλοί που θα έρχονται και θα σου λένε 'κάνεις πολύ καλή δουλειά'. Δεν πρέπει να χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου. Ο κόουτς Μεσίνα μάς έχει μιλήσει πολύ γι' αυτό και όσα μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν στο Λονδίνο. Εγώ στο Λονδίνο θα έχω την οικογένειά μου, θα υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι και πολλά πράγματα που μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν. Γι' αυτό πρέπει να κρατήσεις την προσοχή σου στο παιχνίδι", πρόσθεσε ο Σόνι Γουίμς.

Στην εθνική Τουρκίας ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στο μεταξύ, ο προπονητής της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final Four του Λονδίνου, Έτορε Μεσίνα θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύντομα αναμένεται να επισημοποιηθεί η συμφωνία.
 
Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα οδηγήσει τους γείτονες στο προσεχές Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όπου και θα αντιμετωπίσουν στην πρώτη φάση την Ελλάδα. 
 
Με την πρόσληψη του Μεσίνα από την Τουρκία και του Αντρέα Τρινκιέρι από την Ελλάδα, αλλά και με την παρουσία του Σιμόνε Πιανιτζάνι στον πάγκο της Ιταλίας, θα υπάρχουν τρεις προπονητές από τη συγκεκριμένη χώρα στον ίδιο όμιλο για την πρώτη φάση της διοργάνωσης, κάτι που συνιστά αξιοσημείωτο γεγονός.