Παίκτης του ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι είναι γκέι

Τον γύρο του κόσμου, με πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης,  κάνει η είδηση ότι ο παίκτης του NBA, Τζέισον Κόλινς ανακοίνωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιες στον κόσμο του μπάσκετ και του αθλητισμού παγκοσμίως τέτοιες εξομολογήσεις.

 Γράφοντας στο νέο τεύχος του περιοδικού Sports Illustrated ο παίκτης αποφάσισε να ανακοινώσει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις με τις λέξεις: Είμαι 34 ετών , παίκτης του NBA, έγχρωμος και γκέι. Έτσι, ο Κόλινς γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής ομαδικού αθλήματος στις ΗΠΑ που δηλώνει ανοιχτά την σεξουαλική του ταυτότητα. 

Όπως είπε, αποφάσισε να ομολογήσει ότι είναι ομοφυλόφιλος επειδή  δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει μέσα στο ψέμα.

“Κανείς δε θέλει να ζει με φόβο. Ανέκαθεν φοβόμουν μη τυχόν πω κάτι λάθος. Δεν κοιμάμαι καλά. Ποτέ μου δεν κοιμόμουν καλά. Αλλά κάθε φορά που το λέω σε ακόμη ένα άτομο, αισθάνομαι πιο δυνατός και κοιμάμαι κάπως πιο ήσυχα. Χρειάζεται τεράστια αποθέματα ενέργειας να φυλάσσεις ένα τόσο μεγάλο μυστικό. Έχω υπομείνει χρόνια μιζέριας κι έχω περάσει πολλά, προκειμένου να ζω ένα ψέμα. Ήμουν σίγουρος πως ο κόσμος μου θα κατέρρεε, αν όλοι το μάθαιναν.

Παρόλα αυτά, όταν αναγνώρισα τη σεξουαλικότητά μου, αισθάνθηκα ολοκληρωμένος για πρώτη φορά. Εξακολούθησα να έχω την ίδια αίσθηση του χιούμορ, εξακολούθησα να έχω τις ίδιες ιδιομορφίες κι οι φίλοι εξακολούθησαν να με καλύπτουν, έγραψε ο Τζέισον Κόλινς, μπασκετμπολίστας με 12ετή παρουσία στο ΝΒΑ.

Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, η τελευταία ομάδα του Τζέισον Κόλινς, στήριξαν απόλυτα τον παίκτη και τόνισαν ότι είναι υπερήφανοι για την ειλικρίνεια του 34χρονου σέντερ.

Στήριξη Ομπάμα-Κλίντον

Την στήριξή τους προς τον μπασκετμπολίστα του NBA, Τζέισον Κόλινς, τον πρώτο εν ενεργεία αθλητή μεγάλης ομάδας που δήλωσε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος, εξέφρασαν τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όσο και ο πρώην πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πέρυσι τάχθηκε δημοσίως υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων, τηλεφώνησε στον Κόλινς για να δηλώσει εντυπωσιασμένος από το κουράγιο του αθλητή και να του εκφράσει τη στήριξή του.

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αποκαλώντας την κίνηση «μια σημαντική στιγμή για τον επαγγελματικό αθλητισμό και την ιστορία της ομοφυλοφιλικής κοινότητας», ενώ η κόρη του Τσέλσι που γνώριζε τον Κόλινς από το Πανεπιστήμιο, έγραψε στο twitter: «Είμαι πολύ περήφανη για τον φίλο μου Τζέισον Κόλινς που είχε την δύναμη και το κουράγιο να είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι πάιχτης στο ΝΒΑ».