ΤΣΣΚΑ: Μας έφτυναν, μας πετούσαν μπουκάλια, κάπνιζαν

Την οργή της ρωσικής ΤΣΣΚΑ έχει προκαλέσει η συμπεριφορά των πράσινων φιλάθλων στον μεταξύ τους αγώνα. Άλλωστε, την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε η καταγγελία των Ρώσων προς την Ευρωλίγκα, όπου αναφέρει ότι οι οπαδοί των Πρασίνων έφτυναν σε όλη τη διάρκεια τον πρόεδρο της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.

Στην καταγγελία η ΤΣΣΚΑ αναφέρει ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πετούσαν διάφορα αντικείμενα, όπως πλαστικά μπουκάλια με νερό, ποτήρια με ποτά, αποτσίγαρα, αναπτήρες και νομίσματα προς τον πάγκο τους.

Κάνει μάλιστα λόγο, για ρατσιστική συμπεριφορά και τους κατηγορεί ότι κάπνιζαν, ενώ προκαλούσαν και τους οπαδούς της ΤΣΣΚΑ.

Οι καταγγελίες που δημοσιεύονται στη σελίδα της ρωσικής ομάδας:

“Καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ δημοσίευσαν ιστορίες σχετικά με τα γεγονότα στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ, για το Top-16, συμπεριλαμβανομένου και της καταγγελίας της ομάδας μας στην Eυρωλίγκα. Για την καλύτερη ενημέρωση, θεωρούμε δεδομένο να ενημερώσουμε για τα γεγονότα που αναφέρουμε στην επιστολή.

- Οι φίλαθλοι του παναθηναϊκού πετούσαν αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πλαστικά μπουκάλια με νερό, ποτήρια με ποτά, αποτσίγαρα, αναπτήρες, νομίσματα προς τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ.

- Έφτυναν τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν και την αντιπρόεδρο Νατάλια Φουράεβα σε όλο το παιχνίδι.

- Είχαν στην κατοχή τους και κουνούσαν με μεγάλη μπανάνα, που θεωρείται ως ρατσιστική πράξη για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

-Η σειρήνα ακουγόταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου σε κάθε επίθεση της ΤΣΣΚΑ στο 4ο δεκάλεπτο.

-Οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ προκλήθηκαν και απειλήθηκαν πολλές φορές, με αποτέλεσμα να ζητήσουμε από τους εκπρόσωπους της ομάδας να παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια και να αποχωρήσουν από το γήπεδο με το πούλμαν της ομάδας.

-Οι φίλαθλοι κάπνιζαν μέσα στο γήπεδο.

Όλα τα περιστατικά παρουσιάστηκαν με video και φωτογραφίες προς τη διοργανώτρια αρχή της Euroleague. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ανάλογα επεισόδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για τις φιλοξενούμενες ομάδες, αλλά και ότι τα μέτρα που πήρε ο Παναθηναϊκός ήταν ανεπαρκή, η ομάδα μας πρότεινε στην Euroleague να εφαρμόζει πιο σκληρές ποινές.

Η Euroleague μετά την επιστολή μας, ξεκίνησε την εξέταση της υπόθεσης με αποκλειστική ευθύνη να αποφασίσει για την υπόθεση. Πριν την γνωστοποίηση της απόφασή της, θα αποφύγουμε την πολεμική με οποιαδήποτε εμπλεκόμενη πλευρά”.