Παναθηναϊκός: Απόβαση στη Βαρκελώνη με στόχο το διπλό

Να "σπάσει" την έδρα της Μπαρτσελόνα και να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα για την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου, θέλει ο Παναθηναϊκός (21:00). Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν στο "Παλάου Μπαουγκράνα" τους Καταλανούς στον πρώτο αγώνα της σειράς των προημιτελικών και θέλουν να επαναλάβουν ότι και το 2011, όταν είχαν αφήσει εκτός συνέχειας τους αντιπάλους τους με μειονέκτημα έδρας. Στην συνέχεια, οι πράσινοι είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου στο Final 4 της Βαρκελώνης.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει να αντιμετωπίσει την κορυφαία μέχρι στιγμής ομάδας της εφετινής Euroleague. Ο Έλληνας κόουτς έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του και τόνισε πως θα χρειαστεί την βοήθεια όλων, ώστε να καταφέρει η ομάδα του να φύγει τουλάχιστον με ένα ροζ φύλλο αγώνα από τα δυο πρώτα ματς της Βαρκελώνης.

Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της, δε θα έχει στο ρόστερ της τους Μάικλ και Ραμπασέδα, ενώ ο Ναβάρο θα αγωνιστεί κανονικά. Η Μπαρτσελόνα έχει την προϊστορία με το μέρος της, καθώς μετρά 13 νίκες σε σύνολο 23 αγώνων. Στους αγώνες επί καταλανικού εδάφους, η Μπαρτσελόνα μετρά επτά νίκες, έναντι τριών του Παναθηναϊκού. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ιλία Μπελόσεβιτς (Σερβία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Ζοσέφ Μπισάνγκ (Γαλλία).

Πηγή: novasports.gr