Euroleague: Συγκρούσεις για γερά νεύρα για τους “αιώνιους”

Στρωμένος με... αγκάθια είναι ο δρόμος του Παναθηναϊκού για το Final Four του Λονδίνου, καθώς αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας.

Η ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόστισε στο τριφύλλι, το οποίο ακόμη και αν προκριθεί, το πιθανότερο είναι να βρει μπροστά του την έτερη πολύ δυνατή ομάδα της οκτάδας, δηλαδή τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τη Βασίλισσα, ωστόσο, τα πράγματα  θα είναι πιο εύκολα, καθώς έχει φέτος επικρατήσει δύο φορές, τη μία μέσα στη Μαδρίτη, ενώ έχει και άλλες δύο ήττες. Θα είναι πρωτοφανές το "σταύρωμα" Παναθηναϊκού και Ρεάλ, αν τελικά προκύψει, καθώς θα έχουν αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές φάσεις του θεσμού.

Δεν αποκλείεται, από την άλλη, η... εφτάψυχη Μακάμπι Τελ Αβίβ να κάνει την έκπληξη.

Ο Ολυμπιακός, στον αντίποδα, έρχεται αντιμέτωπος με τους... φόβους του. Η Εφές Αναντόλου ήταν η μόνη ομάδα που δεν κατάφερε να υποτάξει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και η εμφάνιση στην Πόλη ακόμη "σκιάζει" τη φετινή πορεία και δημιουργεί προβληματισμό για τις συνολικές δυνατότητες των ερυθρολεύκων.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι κατετάγη δεύτερος και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κάχα Λαμποράλ, το οποίο έχει προϊστορία εκπλήξεων.

Αν οι Ρώσοι τεθούν αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Λονδίνου, το ζευγάρι θα συνιστά επανάληψη του περσινού τελικού.

Υπενθυμίζουμε ότι στη φάση των οκτώ της Euroleague ο νικητής κρίνεται στις πέντε αναμετρήσεις maximum, δηλαδή στις τρεις νίκες. Η ομάδα που έχει πλεονέκτημα έδρας φιλοξενεί τις δύο πρώτες αναμετρήσεις και την πέμπτη και τελευταία, εάν εκείνη χρειαστεί.

Tο πρόγραμμα των τριών πρώτων αγώνων:

1οι Αγώνες

Τρίτη 09/04
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 21:00

Τετάρτη 10/04
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ 19:00
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 21:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45

2οι Αγώνες

Πέμπτη 11/04
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 21:45

Παρασκευή 12/04
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ 19:00
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 21:45
Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45

3οι Αγώνες

Τρίτη 16/04
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα (δεν έχει οριστεί ώρα)
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης (δεν έχει οριστεί ώρα)

Τετάρτη 17/04
Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός (δεν έχει οριστεί ώρα)
Κάχα Λαμποράλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (δεν έχει οριστεί ώρα)

Αν χρειαστούν τέταρτοι αγώνες θα γίνουν Πέμπτη σε Αθήνα και Τελ Αβίβ και Παρασκευή σε Βιτόρια και Κωνσταντινούπολη. Αν χρειαστούν και πέμπτα ματς, θα διεξαχθούν τη μεθεπόμενη εβδομάδα στα γήπεδα των ομάδων με πλεονέκτημα έδρας, σε μέρα και ώρα που θα καθοριστούν προσεχώς.