Ο Ομπράντοβιτς έβαλε τέλος στο όνειρο του Ολυμπιακού

Με τα αστέρια της σε μεγάλη μέρα, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 80-64 των πρωταθλητών Ελλάδος και κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο

Το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της στην Ευρωλίγκα κατέκτησε η Φενέρμπαχτσε, που νίκησε στον τελικό του Final Four της Κωνσταντινούπολης τον Ολυμπιακό με σκορ 80-64.

Η Φενέρ μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήρε αμέσως το προβάδισμα, το οποίο έχασε μόνο για λίγο, με το σκορ στο 5-6, και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω, με τη διαφορά να φτάνει στην τρίτη περίοδο ακόμα και στους 14 πόντους (60-46).

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν παραδόθηκε, και παρά την κυριαρχία των Τούρκων παρέμενε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κοντά στο σκορ, με τον Μιλουτίνοφ να παλεύει με τα... θηρία Βέσελι και Ούντο στο πρώτο ημίχρονο και τον Μπιρτς να δίνει τις δικές του μάχες στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωστόσο, η αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού στα τρίποντα, και ταυτόχρονα η... εκνευριστική ευστοχία των παικτών της Φενέρμπαχτσε από τα 6,75, προκάλεσε απογοήτευση και εκνευρισμό στους “ερυθρόλευκους”, με αποτέλεσμα η διαφορά από τα μέσα της τρίτης περιόδου να αυξηθεί και να λάβει μεγάλες διαστάσεις και να φτάσουμε σε αυτό το τελικό 80-64.

Από το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε μεγάλα κέφια βρέθηκε ο Κάλινιτς, που είχε 17 πόντους (4/6 τρίποντα), 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Μπογκντάνοβιτς με 17 πόντους. Κρίσιμα καλάθια πέτυχε και ο Ντατόμε, που σταμάτησε στους 11, ενώ ο Ούντο κυριάρχησε στους αιθέρες με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 τάπες.

Για τον Ολυμπιακό, ο Μπιρτς είχε 14 πόντους, ο Μιλουτίνοφ 10, ενώ ο Σπανούλης έμεινε στους 9 με 0/5 δίποντα και 2/7 τρίποντα (αλλά και 8 ασίστ) και ο Πρίντεζης στους 7 με 2/7 δίποντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί αυτός να είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για τη Φενέρμπαχτσε, είναι όμως ο ένατος (!) για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, και μάλιστα με πέντε διαφορετικές ομάδες.