“Ναυάγησε” στη Γερμανία ο κακός Ολυμπιακός

Βαριά ήττα από την Μπαμπεργκ με 68-82 υπέστησαν οι "ερυθρόλευκοι"

Μία από τα… ίδια για τον Ολυμπιακό! 

Η Μπάμπεργκ έχει εξελιχθεί στον «κακό δαίμονα» των Πειραιωτών, οι οποίοι για τρίτη συνεχή φορά έγιναν έρμαιο στις ορέξεις της, γνωρίζοντας πολύ εύκολα την ήττα με 82-68, που τους έριξε στο 9-5 στην Ευρωλίγκα. 

Πολύ κακό βράδυ για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ήταν πολύ τραγικοί στο πρώτο ημίχρονο και παρά τον… σφυγμό που έδειξαν στο τρίτο δεκάλεπτο, είδαν τη διαφορά να ξεφεύγει ξανά στο τέταρτο και εκεί παράτησαν το ματς. 

Το ματς

Όπως και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την ίδια πεντάδα με την Μπάμπεργκ και συγκεκριμένα με τους Μιλουτίνοφ, Αγραβάνη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη. Όμως τίποτα δεν δούλευε σωστά, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ προβλέψιμοι και έτσι οι γηπεδούχοι, που από την άλλη ήταν άκρως «διαβασμένοι», έκαναν έναν 11-0 στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα! Ο Μπιρτς μπήκε στη θέση του αρνητικού –σε εκείνο το σημείο- Σέρβου και με τα τρίποντα των Παπανικολάου και Σπανούλη, οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν ξανά στο παιχνίδι (13-9), αλλά αυτό κράτησε μόλις για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να είναι πολύ άστοχοι και εξαιτίας των αργών επιστροφών τους επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πάνε ξανά την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό (21-9), αλλά και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (23-13), με τους Πειραιώτες να σκοράρουν μόνο από με βολές. 

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε το… αντίδοτο, όσες αλλαγές και αν έγιναν στην πεντάδα, ούτε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, με την Μπάμπεργκ να συνεχίζει το… βιολί της και με ένα 8-0 να πηγαίνει στο +18 (31-13), στα πρώτα δύο λεπτά. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες έδειξαν… σφυγμό, καθώς με καλές άμυνες, έτρεξαν ένα 8-0, ροκανίζοντας κάπως τη διαφορά (31-21). Ωστόσο, ό,τι έχτισαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου το… γκρέμισαν μετά. Στην επίθεση ούτε με… αίτηση δεν μπορούσαν να σκοράρουν, ενώ στην άμυνα άφησαν τον Κοζέρ να… αλωνίζει, με τη διαφορά να εκτοξεύεται αρχικά στους 20 πόντους (43-23) και λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ακόμη και στο +21 (48-27). Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν αυτός που έσωσε τα… προσχήματα στο τέλος, καθώς χάρη στο καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 48-30. 

Με άμυνα που ήταν ημέρα με τη… νύχτα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κάτι… έκανε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Αρχικά, άφησε την Μπάμπεργκ χωρίς καλάθι για ένα τρίλεπτο και έτσι η διαφορά έπεσε στους 12 πόντους (48-36), ενώ με ένα τρίποντο του Μάντζαρη, αυτή πήγε στους 11 (50-39), στα μισά. Με τις καλές τους άμυνες και τον Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν σε μονοψήφιο αριθμό (54-45). Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν ένα 5-0 (59-45) με τον Μέλι, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν έναν δικό τους 6-0, στο τελευταίο δίλεπτο και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 59-50! 

Αν και η διαφορά είχε μειωθεί στο μισό, ο Ολυμπιακός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Καμία συγκέντρωση στην επίθεση, με πολλά λάθη, ενώ στην άμυνα άρχισε ξανά να… ξεχνάει παίκτες και οι αμαρκάριστοι της Μπάμπεργκ, τον τιμώρησαν, στέλνοντας χωρίς πίεση τη διαφορά στο +16 (72-56). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άφησαν το ματς στην… τύχη του, αφού χρόνος δεν υπήρχε για την ολική ανατροπή. Όχι, όμως, ο Μίλερ, ο οποίος ξεκίνησε το δικό του σόου, στέλνοντας την ομάδα του ξανά στο +19 (80-61), με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 82-68. 

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 48-30, 59-50, 82-68

Πηγή: sport-fm.gr