Στον τελικό και ο Παναθηναϊκός, με 66-56 επί του ΚΑΟΔ

Ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε υψηλή απόδοση αλλά για ένατη συνεχόμενη φορά θα είναι παρών σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μετά τη νίκη του στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με 66-56 επί του ΚΑΟΔ.

Η ομάδα της Δράμας γνώριζε πως δύσκολα θα βάλει τέλος στην παράδοση και βρέθηκε στο ΟΑΚΑ με σκοπό να διασκεδάσει την αναμέτρηση. Η εξαιρετική αστοχία του πρώτου ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους (1/17 δίποντα) δεν άφησε και πολλά περιθώρια για την έκπληξη.

Eν όψει ΤΟΡ 16 (28 Δεκεμβρίου εναντίον της Ζαλγκίρις Κάουνας) ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος πια δεν έχει στην ομάδα τούς Πάνκο (Ουνικάχα Μάλαγα) και Κίτσεν (Τσεντεβίτα), προσπάθησε να βοηθήσει άπαντες να βρουν ρυθμό, όπως τον μέχρι πρότινος τραυματία Ρόκο-Λένι Ούκιτς και τον νεοαποκτηθέντα. Παρά την πρόκριση, το συνολικό αποτέλεσμα δύσκολα πρέπει να τον άφησε ευχαριστημένο, απέναντι στον ΚΑΟΔ, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Πρέστον Νόουλς, ενώ είδε από κοντά για τελευταία φορά τον Ντέγιαν Μπορόβνιακ, αφού ο τελευταίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην πολωνική Ζιέλονα Γκόρα.

"Πετούσε φωτιές" ο Μπράμος

Ο Μάικ Μπράμος συνέχισε τις ενθαρρυντικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του τριφυλλιού, προσφέροντας αρκετές λύσεις σε άμυνα κι επίθεση. Η κόρνα της λήξης τον βρήκε να μετρά 14 πόντους (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/7 βολές), 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και μόλις 2 λάθη σε 34 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Αγωνία για τον Δημήτρη Διαμαντίδη

Ο ΚΑΟΔ εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς στο πρώτο ημίχρονο και υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία. Κάπως έτσι, οι Δραμινοί γνώρισαν αξιοπρεπή ήττα με διαφορά μόλις δέκα πόντων στο ΟΑΚΑ.

Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ: ένας λογαριασμός μεταξύ "αιωνίων"

Όπως συμβαίνει απ' το 2008, ο πρώτος τίτλος της χρονιάς θα κριθεί μεταξύ των δύο «αιωνίων» (10/2 vs. Ολυμπιακός), στην 9η συνεχόμενη παρουσία τού πολυνίκη του θεσμού (βλ. 13 κατακτήσεις) Παναθηναϊκού σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος! Πρόκειται για τον ένατο τελικό μεταξύ των "αιωνίων" την τελευταία εικοσαετία.