Με μειονέκτημα έδρας στους 8 της Euroleague ο ΠΑΟ, εκτός ο Ολυμπιακός

Ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Τουρκία από την Εφές, "ταφόπλακα" στις ελπίδες των Πειραιωτών η νίκη της Μπαρτσελόνα

Οριστικά την τρίτη θέση κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στον όμιλό του στο Top 16 της Ευρωλίγκας, μετά την ήττα του στην Τουρκία από την Εφές Πίλσεν με 91-86.

Οι “πράσινοι” έκαναν καλό παιχνίδι μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, και με κορυφαίο τον Σάριτς κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Καλάθης με 14 πόντους, 10 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ από 14 πόντους πρόσθεσαν οι Ουίλιαμς και Γκιστ. Για την Εφές ξεχώρισαν ο Σάριτς με 15 πόντους, ο Ντίμπλερ με 13 και ο Οσμάν με 12.

Η ήττα αυτή σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός κατατάσσεται τρίτος στον όμιλό του και επομένως στα πλέι-οφ της Euroleague θα έχει μειονέκτημα έδρας απέναντι στην αντίπαλό του, που θα είναι η Λαμποράλ Κούτσα, μετά την ήττα της απόψε από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία.

Παράλληλα, η νίκη της Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις με 66-59 σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι οριστικά εκτός οκτάδας, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αυριανού παιχνιδιού του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.