Στην παράταση “λύγισε” τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Για περίπου 39 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στην ποιότητα και το βάθος στον πάγκο τους, πήραν τη νίκη στην παράταση μέσα στην Πυλαία με 104-99! Καθοριστικός ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος με δικό του καλάθι στη λήξη έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, ύστερα από χαμένη βολή του Κώστα Βασιλειάδη. 

Ο Ιταλός διεθνής έκανε νταμπλ-νταμπλ με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους. Από τους Θεσσαλονικείς κορυφαίοι ήταν οι Κακαρούδης και Μάρκοβιτς με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα. 

Μοναδικό «μελανό» σημείο στην αναμέτρηση για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ήταν ο τραυματισμός του Οθέλο Χάντερ στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς ο Αμερικανός σέντερ γύρισε το δεξί του πόδι, ενώ είχε προλάβει να παίξει μόλις 1:12''. 

Το ματς

Ένας εξαιρετικός ΠΑΟΚ και ένας Ολυμπιακός… απών ήταν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αστοχία των Πειραιωτών και έτσι κατάφερε να προηγηθεί 8-4. Όμως, στη συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκε το… αντίδοτο και αυτό ήταν ο Στρόμπερι, καθώς ήταν ο βασικός… υπεύθυνος για ένα επιμέρους σκορ 1-10 για το +5 (9-14). Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, οι πρωταθλητές Ελλάδας εξακολουθούσαν να είχαν την προσοχή τους στην άμυνα και έτσι το έκλεισαν με το υπέρ τους 22-15. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο… ορεξάτος Παπαπέτρου έστειλε τον Ολυμπιακό στο μέγιστο +11 (17-28), όμως ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεσή του, μειώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (24-28). Η «απάντηση» στην αντίδραση των γηπεδούχων ήταν η είσοδος του Χάκετ στο παρκέ, ο οποίος με την προσφορά του σε άμυνα και επίθεση, συνέβαλε στο +8 (26-34) για την ομάδα του Πειραιά. Ωστόσο, ξανά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου υπέστησαν… μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος του Βορρά, με μπροστάρη τον Κακαρούδη να φέρει το ματς στα ίσα (35-35), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στον εναπομείναντα χρόνο, προστέθηκε και ο Τσόχλας στην… εξίσωση, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει εκ νέου προβάδισμα (40-39), το οποίο και διαφύλαξε μέχρι τη λήξη (43-42). 

Όπως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, έτσι και σ’ αυτό του δευτέρου ημιχρόνου, μόνο ο ΠΑΟΚ ήταν στο… παρκέ, όπου με ένα σερί 6-0 πήγε στο +7 (49-42). Στη συνέχεια και με κάποιες καλές άμυνες, ο Ολυμπιακός μείωσε στο καλάθι τη διαφορά (51-49), αλλά ο Μάρκοβιτς ήταν αυτός που διατηρούσε μπροστά τους γηπεδούχους (56-55). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν σε θέση να πιάσουν τα στάνταρ της απόδοσής τους και έτσι οι γηπεδούχοι δεν είχαν ιδιαίτερη πίεση ώστε να διατηρούν το προβάδισμά τους (60-56). Στα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου ανέλαβε δράση ο Λοτζέσκι για την ομάδα του Πειραιά, κάνοντας το 62-63, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ κρατούσαν τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου στο παιχνίδι (67-67). 

Άλλο ένα τραγικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό σε περίοδο, με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται και να πηγαίνει στο +6 (73-67) στα πρώτα τρία λεπτά της τέταρτης. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να είχαν χάσει τα αυγά και τα… καλάθια με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να… πατάει πάνω σ’ αυτό, να τρέχει συνεχώς στο ανοικτό γήπεδο και να φτάνει ακόμη και στο +9 (78-69). Περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπαιξε με κοντό σχήμα (τον Παπαπέτρου στο «5» και τον Πρίντεζη στο «4»), με αποτέλεσμα αυτό να δουλέψει εξαιρετικά και η ομάδα του να κάνει ένα 10-0 για το προσπέρασμα (78-79), στο 1:57’’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, γιατί ο ΠΑΟΚ όχι μόνο αρνούνταν να παραδώσει τα… όπλα, αλλά στα 17’’ πήγε στο +3 (86-83). Έκτοτε, το ματς οδηγήθηκε στη ρωσική… ρουλέτα των φάουλ, με τον Σπανούλη να μην λαθεύει, τον Βασιλειάδη να κάνει 1/2 και τον Χάκετ με buzzer beater λέι απ να στέλνει το ματς στην παράταση, διαμορφώνοντας το 87-87. 

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός πήγε στο +4 (87-91) με τον Σπανούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν αυτό το προβάδισμα (91-95) μέχρι και δύο λεπτά πριν τη λήξη, καθώς σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έμειναν από δυνάμεις, με τους Πειραιώτες να πατούν το… γκάζι και να πηγαίνουν στο +7 (93-100). Εκεί ουσιαστικά «κλείδωσε» η νίκη για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία ήρθε με το τελικό 104-99. 

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 43-42, 67-67, 87-87 κ.α., 99-104

Πηγή: sport-fm.gr