Στο Κάουνας για την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Με την Εφές ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του στον μεταξύ τους πρώτο αγώνα. Αυτό που μένει είναι να το επαναλάβει και με τη Ζαλγκίρις απόψε στο Κάουνας στις 20.00 και να κάνει το άλμα για την πρώτη θέση του ομίλου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας, καθώς μετράει διαδοχικές νίκες στην Ευρωλίγκα απέναντι σε Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Κάχα Λαμποράλ εκτός και Αναντολού Εφές εντός έδρας.

Οι ερυθρόλευκοι εμφανίζονται σαφώς βελτιωμένοι στην άμυνα, πιο αποτελεσματική επίθεση και μόνιμο ατού τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Με νίκη απόψε στο Κάουνας πιάνουν στην πρώτη θέση τη Ζαλγκίρις και σε συνδυασμό με υπερκάλυψη του -18 του ΣΕΦ (μοιάζει πολύ δύσκολο, αλλά έτσι φάνταζε και το -26 απέναντι στην Εφές που λίγο έλειψε να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός την περασμένη εβδομάδα), θα γίνει αφεντικό στον όμιλο.

Οι πρωταθλητές έχουν να αντιμετωπίσουν στα δύο εναπομείναντα ματς την Τσεντεβίτα στην Κροατία και την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, ενώ η Ζαλγκίρις έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, παίζοντας στο Μιλάνο και υποδεχόμενη την Εφές.

Η Ζαλγκίρις θα βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό σε κατάμεστο γήπεδο και με πολύ καλή ψυχολογία μετά το θρίαμβο με 90-79 στο εγχώριο ντέρμπι απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έχει 4/4 στο πρωτάθλημα και μετρά από μία ήττα σε VTB League (από τη Ρίγα στη Λετονία) και Ευρωλίγκα (από την Τσεντεβίτα στην Κροατία).

Εκτός αγώνα θα μείνουν οι τραυματίες Ρομπέρτας Γιαβτόκας και Τάντας Κλιμαβίτσιους, ενώ οι Τρεμέλ Ντάρντεν, Κσιστόφ και Ντάριους Λαβρίνοβιτς παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν αναμένεται να παίξουν κανονικά.

Η προϊστορία των δύο αντιπάλων

Η παράδοση δείχνει Ολυμπιακό στα παιχνίδια απέναντι στη Ζαλγκίρις, ακόμη και μέσα στο Κάουνας.

Αναλυτικά η στατιστική σύγκριση των Ολυμπιακού και Ζαλγκίρις και η κατάταξή τους ανά κατηγορία μεταξύ των 24 της Euroleague

Επίθεση: 77,9 μ.ο. (7ος)-86,1 μ.ο. (1η)

Άμυνα: 75,9 μ.ο. (12ος)-71,1 μ.ο. (3η)

Βολές: 75,6% (7ος)-77,9% (3η)

Δίποντα: 48,2% (18ος)-56,3% (2η)

Τρίποντα: 39,1% (6ος)-40,1% (3η)

Ριμπάουντ: 37,6 μ.ο. (1ος)-35,3 μ.ο. (4η)

Αμ. Ριμπάουντ: 26,1 μ.ο. (3ος)-22,9 μ.ο. (15ος)

Επ. Ριμπάουντ: 11,4 μ.ο. (5ος)-12,4 μ.ο. (2ος)