Πήγαν τελικά στην Εθνική Νέων οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού

Τις τελευταίες ημέρες ήταν στο επίκεντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος χωρίς αυτοί να το έχουν επιδιώξει.

Η διαμάχη που είχε ξεσπάσει -και που προφανώς ακόμα δεν έχει τελειώσει, αφού έρχεται και η Εθνική Ανδρών- ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΕΟΚ για το θέμα της ασφάλισης των διεθνών, είχε τοποθετήσει τα ονόματα των Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου στο επίκεντρο του ρεπορτάζ. 

Το βράδυ της Κυριακής 29 Ιουνίου κι αφού αρχικά οι τρεις διεθνείς ήταν εκτός αποστολής από το ταξίδι της Εθνικής Νέων στην Κρήτη και κατ’ επέκταση για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί εκεί, τα πάντα γύρισαν… τούμπα με τον Ολυμπιακό να αποφασίζει τελικά να προχωρήσει μόνος του στην ασφάλιση των τριών παικτών του, για να μπορέσουν να αγωνιστούν στην Εθνική: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα που προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση και μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε στο Ευρωμπάσκετ", σχολίασε αρχικά ο Αντρέας Χριστοδούλου μιλώντας στην ιστοσελίδα sport-fm.gr και ο Ιωάννης Παπαπέτρου συμπλήρωσε: "Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έκανε η ομάδα. Ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε ανασφάλιστοι. Το καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά ελπίζαμε ότι στο τέλος κάτι θα γίνει". 

Ο Δημήτρης Αγραβάνης με τη σειρά του αναφέρθηκε στο διάστημα από το τέλος του πρωταθλήματος έως και τη μέρα που τελικά μπόρεσαν να ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας: "Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει καλά τι γινόταν. Ο Ολυμπιακός ήθελε να παίζουμε ασφαλισμένοι κι αυτό είναι το σωστό γιατί έχουν επενδύσει σε μας. Σίγουρα θέλαμε πολύ να παίξουμε στην Εθνική ομάδα και γι’ αυτό το λόγο κάθε μέρα ρωτούσαμε για το αν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Τελικά όλα πήγαν καλά". 

Όσο για το αν έχουν μείνει πίσω; "Εμείς δεν σταματήσαμε ούτε μια μέρα να προπονούμαστε με τον κ. Παππά και τον κ. Γκατζούλη. Δεν ξέραμε αν τελικά θα πάμε στην Εθνική, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε χάσει καμία προπόνηση", τόνισε ο Παπαπέτρου. 

Σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η Εθνική στην Κρήτη; "Είμαστε μια καλή γενιά παικτών. Πρέπει όμως να είμαστε και καλή ομάδα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στα μετάλλια, θα παίζουμε στην έδρα μας και με τη βοήθεια των Κρητικών που πιστεύω ότι θα γεμίζουν το γήπεδο, μπορούμε να τα καταφέρουμε", απάντησε ο Αγραβάνης. 

Αισιόδοξος είναι και ο πρωτοεμφανιζόμενος με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος Αντρέας Χριστοδούλου: "Ανυπομονούσα γι’ αυτό το τουρνουά γιατί γνωρίζετε καλά ότι η συμμετοχή μου πέρασε από πολλές δυσκολίες. Τελικά όλα πήγαν καλά και μακάρι να μπορέσω να προσφέρω αυτά που περιμένουν στην ομάδα από μένα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά να πάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".