Σπουδαία μεταγραφή ο Τζος Πάουελ για τον Ολυμπιακό

Την υπέρβαση με την απόκτηση του Τζος Πάουελ για τη θέση του σέντερ έκανε ο Ολυμπιακός. Πρωταθλητή του NBA -τη σεζόν 2009-10- έφεραν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στο λιμάνι. Ο 29χρονος Αμερικανός θα αντικαταστήσει τον Τζόι Ντόρσεϊ, ωστόσο, είναι περισσότερο παίκτης ρακέτας.

Συγκρίσεις με τον προκάτοχό του

Συγκεκριμένα, προτιμά να αγωνίζεται στη θέση πέντε, αν και μπορεί να παίξει και σαν "τεσσάρι". Είναι καλύτερος στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ από τον Ντόρσεϊ, αλλά δεν είναι τόσο αξιόπιστος στο μαρκάρισμα ένας εναντίον ενός.

Δεδομένου ότι ο Ντιόντε Κρίστμας οριστικοποίησε τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Πάουελ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να βρει ο Ολυμπιακός.

Η σπουδαία καριέρα του Αμερικανού

Το παλμαρέ του 29χρονου είναι πλούσιο. Ο άσος των ερυθρολεύκων έχει ύψος 2,06 και ήδη μετρά έξι χρόνια θητείας στο ΝΒΑ. Έχει πάρει δύο πρωταθλήματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ έχει παίξει ακόμη σε Ντάλας Μάβερικς, Ιντιάνα Πέισερς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Λος Άντζελες Κλίπερς και Ατλάντα Χοκς. Έχει και ευρωπαϊκή θητεία, έχοντας αγωνιστεί σε Λοκομοτίβ, Σκαφάτι και Καζέρτα.

O Τζος Πάουελ έμεινε για δύο χρόνια στο κολέγιο της Βόρειας Καρολίνας (2001-2003) και αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στα ντραφτ του 2003, δίχως όμως να επιλεγεί τότε από κάποια ομάδα.

Δύο χρόνια... φαγούρα

Τα δύο τελευταία χρόνια η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα, καθώς αγωνίστηκε στους Λάιονινγκ Ντάινοσορς της Κίνας και τους Γουαγιάμα Ουίζαρντς της Κόστα Ρίκα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο εντάχθηκε στο δυναμικό των Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά στις 26 Οκτωβρίου κόπηκε από το τελικό ρόστερ της ομάδας. Ο Πάουελ, ελπίζει, ωστόσο, στην ανόρθωσή της στον Πειραιά. Το ίδιο θα εύχεται και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.