Νωχελικός και φοβισμένος Ολυμπιακός, δύσκολα τη Νέα Κηφισιά

Οι ερυθρόλευκοι άφησαν -τελικά- στο… 2013 την απροσδόκητη ήττα τους από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα και -αν και δυσκολεύτηκαν- μπήκαν με νίκη στις εν Eλλάδι υποχρεώσεις τους για το 2014 επικρατώντας στο ΣΕΦ της Νέας Κηφισιάς (69-64), για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα πράγματα πάντως, κάθε άλλο παρά… χαλαρά εξελίχθηκαν για τους ερυθρόλευκους, που στερήθηκαν ενέργειας. Οι νεοφώτιστοι αποδείχθηκαν σκληρός αντίπαλος και κόντραραν στα ίσια τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα οι οποίοι δύσκολα έφτασαν στην επικράτηση.

Στο μάτι τραυματίστηκε στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς ο Σεντρίκ Σίμονς και για προληπτικούς λόγους δεν χρησιμοποιήθηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Τραυματισμός στον αστράγαλο 9’ πριν το φινάλε και για τον Ματ Λοτζέσκι που ούτε και εκείνος συνέχισε στο ματς.

Εκτός αποστολής για τους πρωταθλητές Ευρώπης έμεινα οι τραυματίες Λο, Πέτγουεϊ και Κατσίβελης, ενώ ανέτοιμος κρίθηκε ο νεοαποκτηθείς Μάρντι Κόλινς και δεν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα.

Το ματς

Νωχελικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Μόλις έναν πόντο στα πρώτα 3’50’’ πέτυχαν οι γηπεδούχοι, ενώ από την άλλη η Κηφισιά με 3/3 τρίποντα βρέθηκε στο +8, 1-9. Στη συνέχεια όμως οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την άμυνά τους. Κράτησαν στο μηδέν την ΑΕΝΚ για περίπου πέντε λεπτά και με σερί 10-0 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά, 11-9. Οι νεοφώτιστοι πάντως έχοντας την εμπειρία παικτών όπως ο Λιακόπουλος, ο Τσαλδάρης και ο Κακιούζης και δείχνοντας πολλή όρεξη στο παρκέ όπως μαρτυρούν και ριμπάουντ (8-15), κατάφεραν να ολοκληρώσουν με μικρό προβάδισμα το πρώτο δεκάλεπτο, 15-19.

Η ενέργεια έλειψε από τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να… κυνηγά στο σκορ την Κηφισιά. Οι ερυθρόλευκοι εμφάνισαν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στην ΑΕΝΚ, ενώ τα έξι λάθη και 1/10 τρίποντα, στο πρώτο μισό, έκαναν τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα. Έτσι βρέθηκαν και στο -6 (25-31) στη διάρκεια της περιόδου, για να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -1, 32-33.

Τον Βασίλη Σπανούλη χρειάστηκε να… επιστρατεύσει στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων μπήκε στο παρκέ για να δώσει ρυθμό και ενέργεια στην ομάδα πράγμα που επιτεύχθηκε στο τέλος της περιόδου με τους γηπεδούχους να παίρνουν ισχνό προβάδισμα ενός πόντου, 49-48. Με κακά μαντάτα ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Ματ Λοτζέσκι γύρισε τον αστράγαλο του καθώς προσγειώθηκε σε πόδι αντιπάλου και αποχώρησε από το παρκέ. Από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Σπανούλης με συμπαραστάτη τον Περπέρογλου για το 56-50. Και πάλι όμως η ΑΕΝΚ βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει στον πόντο (59-58), πέντε λεπτά για το φινάλε. Οι ερυθρόλευκοι αν και άστοχοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό στο +6, 66-60 και έφτασαν τελικά στη νίκη με 69-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-33, 49-48, 69-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 12 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 13 (8 ριμπάουντ), Περπέρογλου 6, Παπαπέτρου, Σλούκας 15, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 12 (6 ριμπάουντ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (7 ριμπάουντ)

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 11 (5 ριμπάουντ), Κρόκερ 15 (1), Γκάρετ 9 (9 ριμπάουντ), Γουντς, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 13 (8 ριμπάουντ), Μπάρλος 4

Πηγή: sport-fm.gr