Τα σενάρια για τον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Top 16 της Euroleague

Ένα σκαλοπάτι πριν από το σχηματισμό των δύο ομίλων της δεύτερης φάσης της Euroleague, του πέμπτου και του έκτου, βρίσκεται η διοργάνωση.

Οι δύο όμιλοι έχουν τεράστια ποιοτική διαφορά και διαφορά δυναμικότητας μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, στον πέμπτο όμιλο οι "σίγουροι" είναι ο Ολυμπιακός, η Φενερμπαχτσέ, η Αρμάνι Μιλάνο, η Μπαρτσελόνα, η Μάλαγα και η Εφές Αναντόλου.

Οι ομάδες που απομένουν για να συμπληρωθεί το παζλ είναι δύο εκ των Λαμποράλ Κούτσα, Λοκομοτίβ Κούμπαν και Παναθηναϊκού.

Στον άλλο γκρουπ έχουν ήδη πλασαριστεί οι Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γαλατασαράι, Ζαλγκίρις Κάουνας, Παρτιζάν και Μπάγερν Μονάχου (εκτός κι αν χάσει στη Γερμανία με 41 (!) πόντους από τη Γαλατά).

Η μία από τις τρεις προαναφερθείσες (Λαμποράλ Κούτσα, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Παναθηναϊκός) θα συμπληρώσει αυτόν τον όμιλο, ο οποίος μοιάζει απείρως πιο βατός.

Αν η Λαμποράλ Κούτσα κερδίσει με οποιοδήποτε σκορ τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στον πέμπτο όμιλο και συναντά Ολυμπιακό και Ομπράντοβιτς.

Αν κερδίσει με παραπάνω από έναν πόντο, η Λαμποράλ τον ακολουθεί κι αυτή. Αν κερδίσει με ακριβώς έναν, στέλνει τη Λοκομοτίβ στον "όμιλο-φωτιά".

Αν κερδίσουν οι Ρώσοι, τότε Λαμποράλ και Παναθηναϊκός είναι και πάλι στον πέμπτο όμιλο και εκείνοι στον έκτο.