Νίκη με άρωμα… NBA στο Μόναχο για τον Ολυμπιακό

Ματς βγαλμένο από το... NBA ήταν αυτό ανάμεσα στην Μπάγερν και τον Ολυμπιακό στο Μόναχο, καθώς οι δύο ομάδες πρόσφεραν υψηλής ποιότητας θέαμα, και παρά το γεγονός ότι οι πρωταθλητές κόσμου αγωνίστηκαν χωρίς τους τιμωρημένους Μπέγκιτς και Πρίντεζη, κατάφεραν να πάρουν μία μεγάλη νίκη με σκορ 105-103.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με το σκορ να είναι αρκετά υψηλό και τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη έμφαση στην επίθεση παρά στην άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν πετύχει περισσότερους από 50 πόντους (50-59 υπέρ του Ολυμπιακού), με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει ήδη 14 πόντους στο πρώτο μέρος!

Η συνεισφορά του Σπανούλη ήταν πολύτιμη και στο δεύτερο μέρος, όταν με κρίσιμα καλάθια κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ όταν η Μπάγερν προσπαθούσε να “χτίσει” διαφορά υπέρ της.

Στην τελευταία περίοδο, το παιχνίδι θύμιζε... διαγωνισμό τριπόντων, με τους Γερμανούς ειδικά να είναι αρκετά εύστοχοι και το σκορ να φτάνει σε επίπεδα... NBA ! Παρά όμως την πίεση των Γερμανών, οι πρωταθλητές κόσμου κατάφεραν να παραμείνουν μπροστά στο σκορ και να πάρουν μία ακόμα νίκη, διευρύνοντας το ιστορικό ρεκόρ συνεχόμενων νικών τους ακόμα περισσότερο, στις 19.

Πέραν του Σπανούλη, εξαιρετικός ήταν και ο Περπέρογλου, που σημείωσε ατομικό ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, με 26 πόντους.