Ποδαρικό με το δεξί στο ΟΑΚΑ θέλει ο Παναθηναϊκός

"Το παιχνίδι με την Καντού θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Προέρχεται από ήττα στην έδρα της και θα έρθει στην Αθήνα για να ρεφάρει". Ο Αργύρης Πεδουλάκης προσγειώνει τους παίκτες του στον Παναθηναϊκό ενόψει της αποψινής αναμέτρησης (22:00) με την ιταλική Καντού στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Πεδουλάκης θυμίζει στους παίκτες του ότι το επίπεδο της Euroleague και δεν έχει καμία σχέση με την Α1 και τον αγώνα με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, όπου πήραν χρόνο συμμετοχής και οι νεαροί Σκορδίλης και Γιαννόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα των φετινών ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ αλλά τελικά ηττήθηκε με 85-78. Σήμερα δίνει τον τέταρτο αγώνα του στη σεζόν αλλά τον πρώτο στο ΟΑΚΑ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πιθανό ντεμπούτο του Στέφαν Λάσμε

Ο Στέφαν Λάσμε θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην αποστολή του αγώνα για τους πράσινους. Ειδικά για το θέμα, ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε: "Ο Λάσμε βρίσκεται πίσω από θέμα φυσικής κατάστασης και προσαρμογής. Εφόσον είναι έτοιμος από σωματικής άποψης, θα τον χρησιμοποιήσουμε όσο μπορεί να βοηθήσει, όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην τελευταία μας προπόνηση".

Η ανάλυση του αγώνα

Η Μαποόρο Καντού βασίζεται στους Μάρκο Σκέκιτς και Μάρκο Κούζιν και φημίζεται για την "αεροπορία" της, το σκληρό physical game και τη... λατρεία της να οδηγεί τις αναμετρήσεις ως επί το πλείστον κάτω από το καλάθι. Οι Ιταλοί ηττήθηκαν στην έδρα τους με 84-71 από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Συνεπώς, όπως γίνεται φανερό, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο Μαρούσι με στόχο την πρώτη τους νίκη στο θεσμό. Η μονομαχία του αγώνα αναμένεται να είναι αυτή του Κώστα Τσαρτσαρή με τον Μάρτι Λόινεν και σπουδαίο match-up θα δούμε στο μαρκάρισμα του Ούκιτς από τον Αραντόρι.