Ελλάδα-Βόρειος Ιρλανδία: Οι εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Ρανιέρι

Την πρωτοπόρο του ομίλου της, Βόρειο Ιρλανδία, αντιμετωπίζει η Εθνική μας στο Γ. Καραϊσκάκης στις 21:45 της Τρίτης.

Ο βασικός τερματοφύλακας των Βορειοϊρλανδών, Ρόι Κάρολ, επιστρέφει στην Ελλάδα και το φαληρικό στάδιο, μιας και αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό πριν επιστρέψει στη Γηραιά Αλβιώνα, με συμβόλαιο στη Νοτς Κάουντι.

Παράλληλα, η Βόρειος Ιρλανδία επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το ιστορικό 1-0 με πέναλτι του Βασίλη Τσιάρτα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που σηματοδότησε την πρόκριση στο -μετέπειτα- επικό Euro 2004.

Ο Ρανιέρι έμεινε ικανοποιημένος από την συμπεριφορά, την αγωνιστικότητα και την ταχύτητα της ομάδας που κατέβασε στο Ελσίνκι και ειδικότερα, από τους Καρέλη, Μαυρία, που ξεκίνησαν για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της γαλανόλευκης.

Αντίθετα, Σαμαράς και Μήτρογλου απογοήτευσαν για άλλη μια φορά.

Ο Ρανιέρι θέλει να πιέσει τους Βορειοϊρλανδούς ψηλά και θα κρατήσει τον Ταχτσίδη σε ρόλο "εξαριού", ενός ακόμη από τα στοιχήματα που βγήκαν στον ομοσπονδιακό τεχνικό στο εκτός έδρας ματς με τους Φινλανδούς.

Ο Ιταλός θέλει και πάλι τους Καρέλη, Μαυρία στα πλάγια και ελπίζει να βελτιωθεί αγώνα με τον αγώνα και ο Σάμαρης, στον οποίο ποντάρει να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής.

Ο Σαμαράς θα μπει μόνο ως αλλαγή για την κάθετη πάσα, ενώ ο ενεργητικός ρόλος του Αθανασιάδη, ως φορ, άφησε ικανοποιημένο τον εκλέκτορά μας και εκείνος θα κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα, πλαισιωμένος από τον Καρέλη, ανάλογα με το ρυθμό του αγώνα.

Η μόνη αλλαγή θα γίνει, όπως φαίνεται, στα πλάγια της άμυνας, όπου ο Τοροσίδης θα γυρίσει στα δεξιά και στα αριστερά θα τοποθετηθεί ο Σταφυλίδης -έχει κι αυτός παιχνίδια στα πόδια του- για να φύγει ο Βύντρα από την ενδεκάδα και να γίνει η εθνική Ελλάδος πιο επιθετική.