Euro 2016: Ο Ρανιέρι, το ρίσκο και το στοίχημα ‘Καρέλης’ με τη Φινλανδία

Αρκετά βελτιωμένη εικόνα έδειξε η Εθνική συγκριτικά με την πρεμιέρα. Σε αντίθεση με την κακή εμφάνισή της στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών με τη Ρουμανία, ικανοποίησε και κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το Ελσίνκι.

Στο εξής καλείται στα παιχνίδια με τη Βόρειο Ιρλανδία την Τρίτη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και τα Νησιά Φερόε το Νοέμβριο να κατακτήσει ισάρισθμες νίκες.

Ο Ρανιέρι θέλησε να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του με τη χρησιμοποίηση του Καρέλη και του Μαυρία στα άκρα και του Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. Στο κέντρο κράτησε τον Ταχτσίδη και τους Μανιάτη, Σάμαρη στο εσωτερικό της κεντρικής γραμμής και στην άμυνα παρέταξε τους Τοροσίδη, Βύντρα, Μανωλά και Παπασταθόπουλο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς μας ήταν πολύ καλοί, κλείνοντας τους δρόμους προς την εστία του Καρνέζη, ενώ οι Φινλανδοί πίεσαν και είχαν δύο ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο. Στα αρνητικά ήταν η κακή εμφάνιση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, εικόνα η οποία στη συνέχεια βελτιώθηκε αρκετά. 

Το εντυπωσιακό γκολ του Καρέλη ήταν η επιβράβευση στην προσπάθεια της Εθνικής μας, που έπαιξε ένα παιχνίδι με μπρίο και φρεσκάδα, στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν είδαμε με τους Ρουμάνους στην πρώτη αγωνιστική.

Στο άκουσμα της ενδεκάδας πολλοί θα ξαφνάστηκαν. Απ' ότι φάνηκε όμως το ρίσκο του βγήκε του Ρανιέρι. Κι αυτό γιατί οι Αθανασιάδης - Καρέλης και Μαυρίας δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ οι τρεις τους, τουλάχιστον σε επίσημο παιχνίδι. Παρόλ' αυτά ο Ρανιέρι κέρδισε με την επιλογή του, καθότιο Καρέλης πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ στην πρώτη του εμφάνιση με το εθνόσημο, είχε έναν καλό Μαυρία και παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για την ισοπαλία, δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε και δυσαρεστημένοι με βάση την εικόνα της ομάδας.