Έκτακτα μέτρα και δύο εισαγγελείς στο ΣΕΦ ζήτησε ο Παναθηναϊκός, λόγω της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού

Έκτακτα μέτρα και δύο εισαγγελείς στο ΣΕΦ ζήτησε ο Παναθηναϊκός, λόγω της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού

Η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τις συγκεντρώσεις φιλάθλων των δύο ομάφων ενόψει του 4ου τελικού

Ισχυρή αστυνομική δύναμη και τουλάχιστον δύο εισαγγελείς, ζητάει ο Παναθηναϊκός στον σημερινό 4ο τελικό της Stoiximan Basket League με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» με αναφορά τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννη Βρούτση, την οποία κοινοποίησαν στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, τη ΔΕΑΒ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, ζητά έκτακτα μέτρα στο Στάδιο Ειρήνης Φιλίας μετά και την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, την οποία θεωρούν πως είναι πειθαρχικά ελεγκτέα.

Οι Πράσινοι θεωρούν πως είναι πειθαρχικά ελεγκτέα η συγκεκριμένη ανακοίνωση από τους Ερυθρόλευκους, εκτιμώντας πως το πρώτο σκέλος της στρέφεται εμφανώς κατά των διαιτητών που στοχοποιούνται ως υπεύθυνοι της ήττας, δεδομένης και της τοποθέτησης του Γιώργου Μπαρτζώκα που αναφέρθηκε τις διαιτητικές αποφάσεις. Όσο για το δεύτερο σκέλος (“Ραντεβού στο ΣΕΦ”), θεωρούν πως ενέχει απειλή κατά του Παναθηναϊκού εν όψει του τέταρτου τελικού.

Απαγορευτικό της ΕΛ.ΑΣ. σε συγκεντρώσεις φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πριν απο λίγο ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων σήμερα 12-6-2024 και από ώρα 16:00' έως 02:00' της 13-6-2024 σε ξενοδοχεία που διαμένουν οι αθλητικές αποστολές των ομάδων καλαθοσφαίρισης του «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» και του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ» και κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις καθώς και συνοδειών των αθλητικών αποστολών με μηχανοκίνητη πορεία στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

* Αμβροσίου Φραντζή - Ηλία Ηλιού - Μάχης Αναλάτου - Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου - Αχιλλέως - Λεωφ. Ποσειδώνος - Θησέως - Βεΐκου - Αναστασίου Ζίννη.

Όπως επισημαίνεται στη ανακοίνωση: «Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».