Final Four Βερολίνου 2024: Οι μάχες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Euroleague

Final Four Βερολίνου 2024: Οι μάχες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Euroleague

Στις 19:00 το ΠΑΟ-Φενέρμπαχτσε και στις 22:00 το Ρεάλ-Ολυμπιακός

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση με στόχο την πρόκριση στον τελικό της Euroleague βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που μπαίνει πρώτος χρονικά στη μάχη των ημιτελικών.

Στην «Uber Arena» οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στις 19:00 (Novasports Prime) τη Φενέρμπαχτσε, με τον Έργκίν Αταμάν να έχει γεμάτο το «οπλοστάσιό» του, καθώς στις προπονήσεις έχουν μπει και οι Κώστας Σλούκας, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Το κίνητρο τεράστιο, με την ομάδα να επιστρέφει σε Final Four μετά από 12 χρόνια, όπως τεράστια είναι και η δίψα παικτών και κόσμου. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών, αφού πάνω από 2.500 θα βρεθούν στις κερκίδες.

Στην απέναντι πλευρά, ούτε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αντιμετωπίζει προβλήματα. «Οι παίκτες πρέπει απλά να παίξουν καλά και αυτό ελπίζουμε πως θα γίνει. Πρέπει να βγεις έξω και να παλέψεις. Δεν ήταν σημαντικό για εμένα ποιος ήταν ή το ποιος είναι το φαβορί. Πρέπει να δίνεις αποδείξεις στο παρκέ» σημείωσε σχετικά ο Λιθουανός κόουτς της Φενέρ, η οποία στην κανονική περίοδο της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε μία νίκη και μία ήττα.

Tον ημιτελικό των «πράσινων» με τη Φενέρμπαχτσε θα διευθύνουν Μπελόσεβιτς (Σερβία), Περούγκα (Ισπανία) και Ντιφαλά (Γαλλία).

Εκδίκηση και ψάχνουν οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ρεάλ στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της EuroLeague στο Βερολίνο στην ρεβάνς του περσινού τελικού της διοργάνωσης, ψάχνοντας την νίκη που θα τον φέρει στον τελικό για 2η σερί χρονιά.

«Δεν θέλουμε έξτρα κίνητρο για ό,τι έγινε πέρσι. Θα παίξουμε με μια μηχανή νικών, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε παίκτες – μαχητές και πιστεύουμε στην ομάδα μας» τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας δίνοντας το στίγμα που υπάρχει στον Ολυμπιακό, ενώ και ο Τσους Ματέο των Ισπανών φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του αντιπάλου: «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με καρδιά πρωταθλητή, τον Ολυμπιακό. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε, πρώτα τον ημιτελικό. Το τι έγινε στο παρελθόν δεν επηρεάζει το φετινό Final Four».

Χωρίς προβλήματα οι «ερυθρόλευκοι», χωρίς τον Γκάμπριελ Ντεκ η Ρεάλ.

Τον αποψινό ημιτελικό θα διευθύνουν οι Ράντοβιτς (Κροατία), Γιαβόρ (Σλοβενία) και Μογκούλκοτς (Τουρκία).