Θριαμβευτικά στον τελικό του Europa Conference League ο Ολυμπιακός

Θριαμβευτικά στον τελικό του Europa Conference League ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο κόντρα στη Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου στην «Opap Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια - Δείτε τα γκολ του 2-0 επί της Άστον Βίλα

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μία ακόμη «μαγική» εμφάνιση μετά το 2-4 στο Μπέρμιγχαμ επικράτησε με 2-0 της Άστον Βίλα και στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στον τελικό του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα, που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην «Opap Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι, μετά την κατάκτηση του UEFA Youth League από την ομάδα Κ-19, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν την δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα και πρώτη σε επίπεδο συλλόγων, κάτι στο οποίο είχε φθάσει πολύ κοντά πριν από 53 χρόνια ο «αιώνιος» αντίπαλος Παναθηναϊκός στο Γουέμπλεϊ, χωρίς να τα καταφέρει, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στην ομάδα του Πειραιά. Για να φθάσει όμως στον τελικό, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να περάσει μία από τις κορυφαίες φέτος ομάδες της Premier League, η οποία θα αγωνιστεί την επόμενη σαιζόν στο Champions League, την Άστον Βίλα.

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ είχαν κάνει ήδη τη μισή δουλειά την περασμένη εβδομάδα, επικρατώντας με 4-2 στο Μπέρμιγχαμ της αγγλικής ομάδας και μόλις στο 10ο λεπτό την αποτελείωσαν, ανοίγοντας το σκορ με τον Ελ Κααμπί. Ο Ποντένσε σε αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων» πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, είδε την κάθετη κίνηση του Κίνι εξωτερικά, τον τροφοδότησε, εκείνος έκανε χαμηλή σέντρα όπου προς το δεύτερο δοκάρι ο Ελ Κααμπί με το δεξί έκανε το 1-0. Το γρήγορο γκολ φάνηκε να κόβει τα «πόδια» των παικτών του Έμερι, που έπρεπε πλέον να πετύχουν 4 γκολ για να προκριθούν, κάτι που έδειξαν να μην πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, όπως φάνηκε από την εξέλιξη του αγώνα, τον ρυθμό του οποίου κατάφεραν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Στο 37΄ μάλιστα ο Ολυμπιακός έφθασε κοντά στο 2-0, όταν ο Ποντένσε από τα αριστερά έδωσε στον Φορτούνη έξω από την περιοχή, εκείνος σούταρε, έπεσε ο Μαρτίνες στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Η Άστον Βίλα κατάφερε να απειλήσει μόλις στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μπέιλι να κάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και τον Τζολάκη να αποκρούει ενστικτωδώς με το αριστερό χέρι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πιο ψηλά, με τον Ολυμπιακό να κλείνει όμως τους χώρους και όσο πέρναγε η ώρα χωρίς να αλλάξει κάτι, τόσο φαινόταν η απογοήτευση των παικτών του Έμερι. Στο 77΄ το γήπεδο πήρε «φωτιά», όχι για την επίτευξη κάποιου γκολ, αλλά για το ντεμπούτο του πρωταθλητή Ευρώπης με την Κ-19 Απόστολου Αποστολόπουλου στη θέση του Κίνι.

Στο 78΄ το γήπεδο σηκώθηκε κυριολεκτικά στον αέρα, όταν σε βολέ του Τζολάκη, ο Ελ Κααμπί έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Άστον Βίλα και αφού έκανε μια κούρσα από την σέντρα μέχρι το ύψος του πέναλτι, πλάσαρε τον Μαρτίνες κάνοντας το 2-0. Προς το παρόν το γήξπεδο πάγωσε, καθώς η φάση ελέγχθηκε από το VAR και ξέσπασε σε ζητωκραυγές όταν ο διαιτητής έδειξε σέντρα για το 2-0.