Euro 2024: Η εθνική σάρωσε 5-0 το Καζακστάν και παίζει την πρόκριση στον τελικό με την Γεωργία

Euro 2024: Η εθνική σάρωσε 5-0 το Καζακστάν και παίζει την πρόκριση στον τελικό με την Γεωργία

Το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει την Τρίτη 26 Μαρτίου στην Τιφλίδα - Στον όμιλο περμένουν Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία

Η εθνική μας ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Καζακστάν να ελπίζει, ότι θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό των play off που δίνει το εισιτήριο στην τελική φάση του Euro 2024 κόντρα στη Γεωργία, επικρατώντας με 5-0.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε στο γήπεδο πιο αποφασισμένο από ποτέ και μόλις στο 15ο λεπτό βρέθηκε να προηγείται με 2-0, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα στο 9΄ και κεφαλιά ψαράκι από κοντά του Πέλκα στο 15΄ σε σέντρα του Μασούρα από δεξιά. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 24΄ , όταν σουτ του Τσεσνόκοφ σαπό τα δεξιά εκτός περιοχής βρήκε στο κεφάλι του Χατζηδιάκου και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η εθνική μας ωστόσο δεν επαναπαύτηκε στο 2-0 και στο 37΄ ο Μασούρας και πάλι από δεξιά βρήκε σε θέση φορ στο ύψος της μικρής περιοχής τον Ιωαννίδη που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ στην΄κίνηση από κοντά. Τρία λεπτά αργότερα η OPAP Arena σηκώθηκε ξανά στο πόδι, καθώς ο Τσιμίκας από δεξιά σέντραρε και ο Κουρμπέλης σε θέση φορ νίκησε με κεφαλιά από κοντά τον Σάτσκι διαμορφώνοντας το 4-0.

Οι διεθνείς μας μπήκαν στο γήπεδο για το β΄ ημίχρονο με την ίδια διάθεση με το α΄ μέρος και στο 50΄ άγγιξαν το πέμπτο γκολ, όταν σε γύρισμα του Μασούρα από τα δεξιά ο Μάνταλος αρχικά σούταρε πάνω στα σώματα και στη συνέχεια ο Μπακασέτας πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Σάτσκι. Η εθνική μας διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, δεν κινδύνεψε από τους Καζάκους και στο 85΄ ήρθε και το 5-0. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, δύο παίκτες του Καζακστάν διεκδίκησαν την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το κεφάλι του Ταπάλοφ.

Έτσι η εθνική μας πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό με την Γεωργία, η οποία νωρίτερα επικράτησε 2-0 του Λουξεμβούργου και είναι το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο προς την τελική φάση του Euro 2024. Το μεγάλο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 19:00 στην Τιφλίδα. Εάν η εθνική μας προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024, τότε θα βρεθεί σε όμιλο με Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία. Πρώτο ματς με Τουρκία (18/6), δεύτερο με Τσεχία (22/6) και τρίτο με Πορτογαλία (26/6)