Κύπελλο Ελλάδος: Ισόπαλο το «αιώνιο» ντέρμπι στη Λεωφόρο – Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη

Κύπελλο Ελλάδος: Ισόπαλο το «αιώνιο» ντέρμπι στη Λεωφόρο – Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη

Χωρίς νικητή, 1-1, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό

Στην ισοπαλία (1-1) έμειναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο “Απόστολος Νικολαΐδης” στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, με αποτέλεσμα όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (17/01) στον Πειραιά.

Οι… Έλληνες καθόρισαν το αποτέλεσμα στον αγώνα της Αθήνας, μιας και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος σκόραρε στο πρώτο μέρος για τους “κόκκινους”, και ο -εορτάζων- Φώτης Ιωαννίδης στο δεύτερο για τους “πράσινους”. Πλέον, σε επτά βράδια θα κριθεί το… εισιτήριο των προημιτελικών στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης“.

Το ματς

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά ήταν… κρύος, κάτι που ταίριαζε τόσο στη θερμοκρασία όσο και στη ησυχία, λόγω της απουσίας του κόσμου. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί απειλές στην αντίπαλη άμυνα. Η πρώτη τελική ήρθε στο 18′ με ένα σουτ του Μπερνάρ, το οποίο πέρασε ψηλά άουτ. Ο Ολυμπιακός απείλησε την εστία του Λοντίγκιν για πρώτη φορά στο 25′, με τον Ρίτσαρντς να πιέζει και να αναγκάζει σε λάθος τον Γεντβάι, ο οποίος άθελά του έστρωσε την μπάλα στον Μασούρα. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού βγήκε απέναντι από τον Ελληνορώσο πορτιέρε, όμως το τελείωμά του από τα όρια της περιοχής δεν ήταν ιδανικό, περιγράφηκε στι ertsports.

Στο 29′ οι φιλοξενούμενοι αντεπιτέθηκαν, ο Μασούρας γύρισε από τα δεξιά, αλλά ο Κώτσιρας έδιωξε στο δεύτερο δοκάρι προ του Ρίτσαρντς. Οι παίκτες του Καρβαλιάλ έπαιρναν μέτρα στο χορτάρι, όσο περνούσαν τα λεπτά. Στο 35′ ο Τζούρισιτς έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια αποχώρησε τραυματίας, με τον Μαντσίνι να παίρνει τη θέση του. Η εικόνα είχε αντιστραφεί πλέον με τους Πειραιώτες να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ούτε εκείνοι δημιούργησαν κάποια σημαντική ευκαιρία. Αυτό άλλαξε στο 45ο λεπτό, όταν μετά από μία εκτέλεση κόρνερ η άμυνα του Παναθηναϊκού αδράνησε, ο Αλεξανδρόπουλος βρέθηκε στη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πάντως, ο διεθνής χαφ δεν πανηγύρισε το τέρμα του, σεβόμενος την προηγούμενή του ομάδα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… εκπλήξεις, μιας και ο Τερίμ έκανε δύο αλλαγές στα αποδυτήρια. Ο Βέρμπιτς πέρασε στη θέση του Αϊτόρ και ο Σπόραρ σε αυτήν του Μπερνάρ. Οι “πράσινοι” έδειξαν διάθεση να… ανέβουν εξ’ αρχής, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” από την άλλη μπήκαν σε “mood” διαχείρισης του αποτελέσματος. Στο 57′ ήρθε μία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Βέρμπιτς να πιάνει κεφαλιά από σέντρα του Κώτσιρα, αλλά τον Ροντινέι να διώχνει σε κόρνερ. Ο Τούρκος τεχνικός έβαλε τον Βαγιαννίδη στη θέση του Πέρεθ στο 60′, μεταφέροντας τον Κώτσιρα στο “8”. Παρ’ ολ’ αυτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Μαντσίνι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πήγε… συστημένη στον Ιωαννίδη που με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη και έκανε το 1-1.

Η ισοφάρισε ανάγκασε τον Καρβαλιάλ να… ρίξει στο χορτάρι τον Φορτούνη, ο οποίος πήρε τη θέση του Μασούρα στο 73′. Ο ρυθμός βέβαια έπεσε σημαντικά, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν… συμβιβασμένες στην ιδέα της διεκδίκησης της πρόκρισης σε επτά ημέρες στον Πειραιά. Το “τριφύλλι” έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 90’+1′, με τον Ιωαννίδη να είναι απέναντι από τον Πασχαλάκη μετά από φάση διαρκείας, αλλά να μην πιάνει καλά το σουτ και η μπάλα να περνάει έξω. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βέρμπιτς βγήκε τετ α τετ με τον Έλληνα πορτιέρε από πλάγια θέση, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Κάπως έτσι το 1-1 διατηρήθηκε έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και οι δύο “αιώνιοι” θα διεκδικήσουν το “εισιτήριο” των προημιτελικών στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την επόμενη βδομάδα.

ΓΚΟΛ: 65′ Ιωαννίδης – 45′ Αλεξανδρόπουλος

Κίτρινη: 72′ Ιωαννίδης, 90’+4′ Βέρμπιτς – 10′ Αλεξανδρόπουλος, 86′ Ρέτσος, 88′ Καμαρά
Κόκκινη: –
Δοκάρι: –

Στατιστικό: Το τελευταίο ντέρμπι “αιωνίων” για το Κύπελλο Ελλάδας διεξήχθη στις 16 Ιανουαρίου του 2008. Τότε, ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή διέλυσε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με το εμφατικό 4-0 τον Παναθηναϊκό του Ζοσέ Πεσέιρο. Οι αγώνες τότε ήταν “μονοί” και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στους “ερυθρόλευκους”.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Πέρεθ (60′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46′ Σπόραρ), Τζούρισιτς (38′ Μαντσίνι), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (61′ Κίνι), Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος (60′ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56′ Ποντένσε), Μασούρας (73′ Φορτούνης), Ναβάρο (73′ Γιόβετιτς)