Euroleague: Προδόθηκε από την αστοχία του στις βολές ο Ολυμπιακός και πέρασε με νίκη από το ΣΕΦ η Ρεάλ

Euroleague: Προδόθηκε από την αστοχία του στις βολές ο Ολυμπιακός και πέρασε με νίκη από το ΣΕΦ η Ρεάλ

Η ισπανική ομάδα επικράτησε με 77-71

Η αστοχία του Ολυμπιακού στις βολές, κυρίως στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο, δεν του επέτρεψε την υπέρβαση απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΣΕΦ, όπου υπέστη τη δεύτερη διαδοχική ήττα του στη Euroleague και έκτη στο σύνολο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 71-77 από τους Ισπανούς, για τη 12η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν στα θετικά αποτελέσματα και να βελτιώνουν σε 11-1 το ρεκόρ τους στην κορυφή της κατάταξης.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαρακτηριστικό την ένταση και την ποιότητα δύο ομάδων που θαρρείς και έπαιζαν αγώνα επιβίωσης. Ο Ολυμπιακός με πλουραλισμό στην επίθεση έβρισκε λύσεις, αλλά πίσω δεν είχε τις απαραίτητες απαντήσεις για να σταματήσει το δίδυμο ψηλών της Ρεάλ (Ραβάρες, Ντιανέ) και το σκορ ήταν 10-12 (6’). Ο Καμπάτσο ήταν ασταμάτητος με ασίστ και καλάθια (12-19, 8’), ωστόσο ο Λαρεντζάκης μετά από 0/7 συνολικά τρίποντα, ευστόχησε από τα 6.75 και φρόντισε να μειωθεί η διαφορά στο 17-19 (9’).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους προπονητές να ανοίγουν το rotation, ωστόσο είναι τέτοια η ποιότητα στο βάθος που διαθέτουν οι ομάδες που δεν άλλαξε και πολύ ο ρυθμός. Το τρίποντο του ΜακΚίσικ έφερε το ματς στον πόντο, αλλά ο Χεζόνια είχε αποκτήσει επαφή με το αντίπαλο καλάθι και κράτησε την ομάδα του σε θέση οδηγού (27-33, 15’). Στο διάστημα που έμενε μέχρι την ανάπαυλα η επιστροφή του Λαρεντζάκη στο παρκέ έφερε νέο εύστοχο τρίποντο, ακολούθησε κάρφωμα του Φαλ και το σκορ του ημιχρόνου έγινε 36-37.

Ο Μούσα ήταν ο πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου για λογαριασμό της Ρεάλ και ο Φαλ για τον Ολυμπιακό, ωστόσο 4 διαδοχικοί πόντοι του Κάνααν ήταν αυτές που έφεραν τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ (47-45, 25’). Οι φιλοξενούμενοι δεν είναι τυχαία η ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ φέτος και με τους Καμπάτσο, Μούσα να σκοράρουν άλλαξε το προβάδισμα και μάλιστα δημιουργώντας διαφορά (52-59, 28’). Ο Κάνααν όμως ήταν αυτός που «κουβαλούσε» τον Ολυμπιακό και τον έφερε σε μικρότερη απόσταση (57-61) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τρία εύστοχα σουτ από τα 6.75 (Παπανικολάου, Μούσα, Γουόκαπ) μόνο που το επιπλέον άνηκε στους Πειραιώτες και βοήθησε πολύ γρήγορα να ανακτήσουν το προβάδισμα με 65-64 (33’). Το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, οι Μαδριλένοι μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο του παιχνιδιού προηγούμενοι με 68-75 αφού τα ελεύθερα τρίποντα δεν έβρισκαν στόχο και φρόντισαν με ψυχραιμία να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά και να φύγουν με το «διπλό» από το ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 36-37, 57-61, 71-77

Πηγή: gazzetta