EURO 2024: Εκτός έδρας θα παίξει η Εθνική Ελλάδας εάν περάσει στον τελικό των πλέι οφ

EURO 2024: Εκτός έδρας θα παίξει η Εθνική Ελλάδας εάν περάσει στον τελικό των πλέι οφ

Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν στα ημιτελικά στην «OPAP Arena»

Η Εθνική Ελλάδας δεν είχε την τύχη με το μέρος της στην κλήρωση που έγινε για τις έδρες των playoffs του UEFA Nations League που δίνουν εισιτήριο για το EURO 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι.

Η κληρωτίδα «αποφάσισε» πως ο τελικός του Path C όπου συμμετέχει η «γαλανόλευκη» θα διεξαχθεί στην έδρα του νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο.

Αν η Ελλάδα αποκλείσει το Καζακστάν στην OPAP Arena στον ημιτελικό στις 21 Μαρτίου, θα ταξιδέψει είτε στην Τιφλίδα είτε στην Πόλη του Λουξεμβούργου για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου του 2024.

Στο πρώτο «μονοπάτι» των playoffs όπου κοντράρονται στα ημιτελικά Πολωνία – Εσθονία και Ουαλία – Φινλανδία, ο τελικός θα διεξαχθεί στην Ουαλία ή τη Φινλανδία. Στο δεύτερο «μονοπάτι», όπου συμμετέχουν Ισραήλ-Ισλανδία και Βονσία-Ουκρανία, ο τελικός θα γίνει στη Βοσνία ή σε ουδέτερη έδρα που θα χρησιμοποιήσει η Ουκρανία.

Από το κάθε «μονοπάτι» θα περάσει και μια ομάδα προκειμένου να συμπληρώσει την τελική 24άδα που θα λάβει μέρος στο EURO 2024.

Πέραν της οικοδέσποινας Γερμανίας, από τα προκριματικά πέρασαν άλλες 20 ομάδες: Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αγγλία, Ουγγαρία, Δανία, Αλβανία, Αυστρία, Τουρκία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Ολλανδία, Κροατία, Σερβία, Ιταλία και Ελβετία. Η κλήρωση των ομίλων του EURO 2024 θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου στη Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο.