Μάρκους Μπεργκ: H καλύτερη απόφαση της καριέρας μου ήταν ο Παναθηναϊκός

Μάρκους Μπεργκ: H καλύτερη απόφαση της καριέρας μου ήταν ο Παναθηναϊκός

Ο Σουηδός ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση

Μερικές μετά την ανακοίνωση ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση ο  Μάρκους Μπεργκ φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, για το Match Programme της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο και δήλωσε περήφανος που εκπροσώπησε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός.

Ο Σουηδός απαρίθμησε τις κορυφαίες του στιγμές στον Παναθηναϊκό, ενώ απέστειλε και μήνυμα λατρείας προς τον κόσμο της ομάδας, σημειώθηκε στον ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ στο Match Programme του Παναθηναϊκός-Ατρόμητος:

-Πως περνούν οι πρώτες ημέρες μακριά από το ποδόσφαιρο;

«Είναι περίεργες και δημιουργούν σκαμπανεβάσματα στη ψυχολογία μου, πολλά συναισθήματα και αρκετές σκέψεις. Έχω λάβει πολλά ωραία μηνύματα αυτό το διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια περιόδο προβληματισμού, όμως το έχω αποδεχθεί και και προσπαθώ να προχωρήσω μπροστά όσο καλύτερα γίνεται».

-Πως πήρες την απόφαση να αποσυρθείς;

«Η απόφαση που πήρα δεν ήρθε ξαφνικά. Ήταν κάτι που ωρίμαζε μέσα μου. Είχα κάποια προβλήματα που με ταλαιπώρησαν. Ήλπιζα ότι θα τελειώσω καλά τη σεζόν και ότι θα τερματίσω την καριέρα μου στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Αναγκάστηκα όμως να το κάνω νωρίτερα από ότι ευχόμουν. Υπό αυτό το πρίσμα γνώριζα ότι κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι η τελευταία μου στο γήπεδο και γι’ αυτό προσπάθησα να απολαύσω κάθε στιγμή τους τελευταίους μήνες. Έχω αποδεχτεί το τέλος και συνεχίζω…»

-Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις αλλά δεν πρόκειται να αγχωθώ και να βάλω πίεση στον εαυτό μου. Θα πάρω τον χρόνο μου. Σε πρώτη φάση θέλω να νιώσω και πάλι υγιής καθώς σύντομα θα υποβληθώ σε μια επέμβαση. Στη συνέχεια θα επικεντρωθώ ώστε να επιστρέψω σε μια φυσιολογική ζωή. Αργότερα θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον στη ζωή μου»

-Με την ανακοίνωση της απόφασης ότι σταματάς το ποδόσφαιρο οι λογαριασμοί σου στα social media γέμισαν μηνύματα αγάπης από φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι σού «υπενθύμισαν» τι νιώθουν για σένα. Έχεις αντιληφθεί την επίδραση που είχες και το σημάδι που άφησες στην ομάδα;

«Υπήρξαν ωραίες αντιδράσεις! Έλαβα όμορφα μηνύματα και αναμνήσεις απ’ τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Μου είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώθω. Πραγματικά το εκτιμώ πολύ όλο αυτό. Ειλικρινά, μου είναι δύσκολο να το εκφράσω με λόγια. Ήρθα στον Παναθηναϊκό και πέρασα υπέροχες στιγμές.

Αγαπώ τα πάντα στην ομάδα, στους οπαδούς, στην πόλη. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω αν είχα τέτοια επίδραση στην ομάδα αλλά σίγουρα αισθάνομαι μεγάλη τιμή και είμαι πολύ πολύ χαρούμενος με όλα όσα έζησα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που θέλησαν να μου εκφράσουν την εκτίμησή τους»

-Κοιτάζοντας πίσω, σε εκείνη τη μέρα που είπες το «ναι» στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2013, τι αισθάνεσαι για την απόφαση που πήρες;

«Το έχω ξαναπεί και το πιστεύω ότι η απόφαση να έρθω στον Παναθηναϊκό ήταν η καλύτερη που πήρα στην καριέρα μου. Έκανα μια νέα αρχή διότι προερχόμουν από μια δύσκολη περίοδο στο Αμβούργο. Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό ήταν μια μεγάλη αλλαγή για μένα. Όλα όμως πήγαν καλά απ’ την αρχή. Δημιουργήσαμε μια καλή ομάδα, κερδίσαμε το Κύπελλο την πρώτη σεζόν και περάσαμε καταπληκτικές στιγμές μέσα κι έξω από το γήπεδο. Ήταν η καλύτερη και η πιο σωστή επιλογή. Κοιτάζοντας πίσω είμαι πολύ περήφανος που πήρα την απόφαση να έρθω στον Παναθηναϊκό…»

-Θεωρείς ότι ήταν μια κομβική απόφαση και για τη μετέπειτα καριέρα σου;

«Νομίζω ότι στον Παναθηναϊκό πέρασα τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια μου. Είχα μερικούς τραυματισμούς αλλά ήμουν σε πολύ κατάσταση, είχαμε μια πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες και αυτό με έφερε πίσω στην Εθνική Σουηδίας όπου στη συνέχεια έπαιξα για αρκετά χρόνια. Ήταν αναμφίβολα η τέλεια απόφαση, και κοιτάζοντας πίσω, νιώθω τιμή και υπερηφάνεια που εκπροσώπησα έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός»

-Ποια είναι η στιγμή που θα ξεχώριζες περισσότερο από κάθε άλλη στα χρόνια που πέρασες στον Παναθηναϊκό;

«Αν πρέπει να επιλέξω μία στιγμή, νομίζω ότι το highlight ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ. Νικήσαμε 4-1 στο ΟΑΚΑ και πέτυχα χατ-τρικ. Ήταν μια μοναδική στιγμή!»

-Ποια είναι τα γκολ που έχουν μείνει βαθιά χαραγμένα στη μνήμη σου;

«Δίχως αμφιβολία, τα γκολ στον τελικό του Κυπέλλου! Ήμουν πραγματικά χαρούμενος εκείνη τη μέρα. Ήμουν πανευτυχής. Είχα την ευκαιρία να κερδίσω έναν τίτλο και να πετύχω τρία γκολ σε έναν τελικό Κυπέλλου. Είναι κάτι που πάντοτε θα το θυμάμαι. Επίσης, τα τέσσερα γκολ κόντρα στην Μίντιλαντ στα ευρωπαϊκά προκριματικά είναι ακόμα ένα σημαντικό highlight.»

-Τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός και η Ελλάδα για τον Μάρκους;

«Ο Παναθηναϊκός ήταν η τέλεια επιλογή για μένα και την οικογένειά μου. Περάσαμε φανταστικά. Ήταν τέσσερα απίθανα χρόνια. Επίσης, γεννήθηκε στην Ελλάδα ο μικρότερος γιος μας, ο οποίος μπορεί να λέει ότι είναι μισός Έλληνας. Τώρα που σταμάτησα το ποδόσφαιρο ελπίζω ότι θα περνάμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα.».