Europa League: Πικρή ισοπαλία (2-2) με ανατροπή για τον Ολυμπιακό στη νίκη στη Σερβία

Europa League: Πικρή ισοπαλία (2-2) με ανατροπή για τον Ολυμπιακό στη νίκη στη Σερβία

Ιδανικοί αυτόχειρες οι «ερυθρόλευκοι» που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ 2-0 - Η Γουέστ Χαμ νίκησε και την Φράιμπουργκ

Μετά το σοκ της πρεμιέρας και την εντός έδρας ήττα από την Φράιμπουργκ, ο Ολυμπιακός γνώρισε δεύτερο σοκ στον Β΄ Όμιλο στο Europa League στη Σερβία, καθώς αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, η Μπάτσκα Τόπολα ισοφάρισε στο φινάλε σε 2-2.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της αντιπάλου του στο α΄ ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια προηγούεμενος με 1-0. Στο 16ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ, μετά από απίστευτη μεταβίβαση 40 μέτρων του Φορτούνη από τα αριστερά στον Ποντένσε στα δεξιά και την σέντρα του Πορτογάλου στην περιοχή, όπου ο Μασούρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο οι Σέρβοι δεν το βάζουν κάτω και οι δύο υψηλόσωμοι επιθετικοί της ψάχνουν τον τρόπο να απειλήσουν.

Στο 57΄ ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του με τον Ποντένσε να παίρνει την μπάλα από τον Φορτούνη και με σουτ από τα δεξιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Μόλις 6 λεπτά αργότερα μια αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού στα αριστερά, οι παίκτες της Μπάτσκα άλλαξαν την μπάλα και ο Ντάκοβατς πλάσαρε και μείωσε σε 2-1.

Στο 71΄ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Ντόη έχασε τον αντίπαλό του, τον γκρέμισε την ώρα που πήγε να μπει στην περιοχή με προϋποθέσεις και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Μαρτίνεζ είχε την έμπνευση να βγάλει από τον αγώνα τον Φορτούνη στο 74΄ και ενώ νωρίτερα (63΄) είχε κάνει αλλαγή και τον Ποντένσε και στο 91΄ ήρθε η ψυχρολουσία με τον Πάντοβιτς να ισοφαρίζει από αριστερά.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Γουέστ Χαμ που νίκησε στον πρώτο αγώνα του ομίλου την Μπάτσκα Τόπολα με 3-1, νίκησε και στην Γερμανία την Φράιμπουργκ με 2-1 και είναι το απόλυτο φαβορί για την 1η θέση του ομίλου. Η Αγγλική ομάδα θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους δύο επόμενους αγώνες στον όμιλο.