Κλείνει λόγω προβλήματος στη στέγη Καλατράβα το Ολυμπιακό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ

Κλείνει λόγω προβλήματος στη στέγη Καλατράβα το Ολυμπιακό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ

Διαπιστώθηκε πρόβλημα στατικότητας στα στέγαστρα των δύο εγκαταστάσεων - Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ

Την απόφαση να ανασταλλεί η λειτουργία του κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ στην Καλογρέζα, ανακοίνωσε η διοίκηση Ολυμπιακού Σταδίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο "Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών", παρελήφθη μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Στη μελέτη αναφέρεται, ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο».

Προσθέτει δε, ότι «θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής μελέτης». Άγνωστο παραμένει, τι θα γίνει με τους αγώνες του Παναθηναϊκού στο Europa League, καθώς οι «πράσινοι» έχουν δηλώσει το ΟΑΚΑ ως έδρα τους στην UEFA για τους ευρωπαϊκούς τους αγώνες.