Ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του Ιτούδη με την εθνική ομάδα μπάσκετ

Ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του Ιτούδη με την εθνική ομάδα μπάσκετ

Η απόφαση πάρθηκε από κοινού τόσο από την Ομοσπονδία, όσο και από τον Έλληνα τεχνικό και είχε γίνει γνωστή τις προηγούμενες μέρες

Τελείωσε άδοξα η συνεργασία του Δημήτρη Ιτούδη με την εθνική ομάδα μπάσκετ και είναι μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού, τόσο από τον Έλλληνα τεχνικό, όσο και από την Ομοσπονδία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε γίνει γνωστή προ ημερών, απλά σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Η Εθνική Ανδρών και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία που άρχισε πριν από το Ευρωμπάσκετ 2022 και ολοκληρώνεται μετά το φετινό Παγκόσμιο κύπελλο.

Το καλό της Εθνικής ομάδας, η οποία ενώνει τους Ελληνες φιλάθλους και το συμφέρον της οποίας είναι το πρώτο μέλημα όλων, όπως τονίστηκε και μετά την πρόσφατη συνάντηση του κόουτς με τον πρόεδρο Ευάγγελο Λιόλιο, κατέστησε επιτακτική αυτή την εξέλιξη.

Η αγωνιστική υποχρέωση που προέκυψε με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2024, δεν μπορεί να συνδυαστεί με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Τουρκίας με τη Φενερμπαχτσέ.

Αυτό συζητηθηκε εκτενώς και με τον ίδιο τον προπονητή να προτάσσει πάντα το συμφέρον της Εθνικής, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς Ιτούδης διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική σε ό,τιδήποτε μπορεί να του ζητηθεί και να συνδράμει, προσφορά που εκτιμάται δεόντως από την Ελληνική Ομοσπονδία στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που θεμελιώθηκαν και θα υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών.

Η διοίκηση της ΕΟΚ ευχαριστεί τον Δημήτρη Ιτούδη για όσα πρόσφερε και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του»