Προκριματικά του Euro 2024: «Εύκολη» ήττα για την Ελλάδα στην Ολλανδία

Προκριματικά του Euro 2024: «Εύκολη» ήττα για την Ελλάδα στην Ολλανδία

Οι οράνιε πέτυχαν όλα τα γκολ στο α' ημίχρονο στο νικηφόρο 3-0

Εντελώς... αναιμική παρουσιάστηκε η Ελλάδα και δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική στο “Φίλιπς Στάντιον”,  όπου γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Ολλανδία. Πλέον οι δύο ομάδες, ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση του ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2024, έχοντας από 6 βαθμούς.

Την Κυριακή (10/9) η Ελλάδα φιλοξενεί στην “OPAP Arena” το Γιβραλτάρ, ενώ η Ολλανδία θα δώσει εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία.

Το ματς

Στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, το παιχνίδι δεν είχε κλασικές φάσεις, με την Ολλανδία να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του ματς. Στο 17′ οι “οράνιε” άνοιξαν το σκορ. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο Άκε πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Ντε Ρουν ο οποίος έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των γηπεδούχων. Στο 28′ η Ολλανδία άγγιξε το 2-0. Ο Σίμονς έκανε… σλάλομ, σούταρε, η μπάλα βρήκε στο Χατζηδιάκο με τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί μία εξαιρετική και δύσκολη απόκρουση. Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Κούμαν διπλασίασε τα τέρματά της. Σέντρα του Σίμονς από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Χάκπο, ο οποίος κατέβασε τη μπάλα, έκανε και το σουτ για να νικήσει τον Βλαχοδήμο για το 2-0 των Ολλανδών. Οι “οράνιε” ήταν ισοπεδωτικοί. Στο 36′ ο Ντάμφρις με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 39′ ο Βέγκχορστ, από κοντά έκανε το 3-0, με τον Βλαχοδήμο να μην μπορεί ν’ αντιδράσει, περιγράφηκε στο ertsports.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε, με την Ολλανδία να αφήνει το πόδι από το γκάζι. Στο 64′ οι “οράνιε” απείλησαν, με τον Σίμονς, το σουτ του οποίου πέρασε εκτός εστίας Βλαχοδήμου. Στο 70′ ο Σίμονς είχε κι άλλη τελική. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ, προσπάθησε να κερδίσει τον Έλληνα τερματοφύλακα, με την μπάλα να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ. Απείλησε ο Σίμονς με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Βλαχοδήμου. Η πρώτη τελική στην εστία ήρθε στο 83′ με τον Ράιντερς, αλλά ο Έλληνας κίπερ μάζεψε και μπλόκαρε σταθερά. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βέγκχορστ προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, με το σουτ του να είναι υπερβολικά άστοχο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις (85′ Ντε Λιχτ), Ντε Ρουν (65′ Ράιντερς), Ντε Γιονγκ (77′ Φέρμαν), Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο (64′ Λανχ)

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (69′ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (69′ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (69′ Φούντας), Παυλίδης (73′ Γιακουμάκης).