Η Σερίκα Τζάκσον βάζει στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα γυναικών

Η Σερίκα Τζάκσον βάζει στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα γυναικών

Θέλει να το κάνει αύριο στο Diamond League στις Βρυξέλλες

Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ Σερίκα Τζάκσον θα βάλει στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ των 200 μέτρων γυναικών, ένα από τα παλαιότερα ρεκόρ στίβου στην ιστορία, την Παρασκευή (8/9) στις Βρρυξέλλες, στο «Memorial Van Damme», την προτελευταία διοργάνωση στο πρόγραμμα του Diamond League.

«Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήμουν τόσο κοντά», είπε σήμερα (7/9) η Τζάκσον στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. «Εγώ και ο κόουτς μιλήσαμε και αυτή τη χρονιά θα προσπαθήσουμε για το ρεκόρ. Ελπίζω να το πετύχουμε», πρόσθεσε.

Η 29χρονη κατέκτησε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ιστορία -21,41 δευτερόλεπτα- κερδίζοντας τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο 200 τον περασμένο μήνα στη Βουδαπέστη. Η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ των 21.34 το 1988.

Η Τζάκσον είπε ότι αν σπάσει το ρεκόρ την Παρασκευή, θα «ελαφρύνει λίγο την πίεση» στον τελικό του Diamond League στις 16-17 Σεπτεμβρίου στη Γιουτζίν: «Αν όχι, έχουμε άλλη μια προσπάθεια στη Γιουτζίν», είπε η Τζάκσον.

«Δεν υπάρχει τέλειος αγώνας, αλλά θέλω απλώς να τρέξω έναν καλό αγώνα και μόλις βάλω τα πάντα στη θέση τους, σίγουρα, γιατί είμαστε ακριβώς εκεί. Είμαστε τόσο κοντά, χτυπάμε την πόρτα. Το σώμα μου νιώθει καλά, το μυαλό μου είναι έτοιμο και αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να συνδυάσω, το μυαλό μου και το σώμα μου. Όλα είναι πιθανά.»

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.