Conference League: Άδοξος αποκλεισμός του Άρη στα πέναλτι

Conference League: Άδοξος αποκλεισμός του Άρη στα πέναλτι

Οι κίτρινοι ηττήθηκαν με 2-1 από την Ντιναμό Κιέβου και το ματς κρίθηκε από τα 11... μέτρα

Ούτε αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος του Άρη, καθώς αποκλείστηκε από το Conference League, αφού ηττήθηλα στα πέναλτι (6-5) από τη Ντιναμό Κιέβου στο Βουκουρέστι. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 0-1 στη ρεβάνς αλλά στη συνέχεια δέχθηκαν δύο γκολ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και τελικά στα πέναλτι. Οι άστοχες εκτελέσεις των Μενέντες και Οντομπάτζο καταδίκασαν τον Άρη σε αποκλεισμό από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Οι Ουκρανοί ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν μετά την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι και όντως ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ήταν και επικίνδυνοι. Οι Θεσσαλονικείς αμύνονταν σωστά, κρατούσαν τις θέσεις τους και δεν ένιωθαν κάποια απειλή, προσπαθώντας να βγουν μπροστά μετά το πρώτο 20λεπτο, έχοντας και την πρώτη τους τελική στο 25′ με ένα μακρινό σουτ του Κάρλσον.

Γενικά το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό και κατ’ επέκταση δεν είχε και καλές φάσεις, γεγονός πάντως που δεν ενοχλούσε και τόσο πολύ τους Κίτρινους αφού κάθε λεπτό που περνούσε τους έφερνε και πιο κοντά στην πρόκριση. Πρόκριση που έμοιαζε ακόμη πιο πιθανή στο 39ο λεπτό, όταν ο Κάρλσον γέμισε στο πίσω δοκάρι, ο Πάλμα γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο αμαρκάριστος Τζούρασεκ έκανε το 0-1.

Ο Άρης κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του φάση και να αυξήσει το προβάδισμά του με δεδομένη τη νίκη του στο πρώτο παιχνίδι, στα λεπτά που απέμεναν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όμως δεν ήταν όσο προσεκτικός έπρεπε και στο 45′ δέχθηκε την ισοφάριση με την κεφαλιά του Βολόσιν, ο οποίος «κρέμασε» τον Χουτεσιώτη για το 1-1, μετά την ωραία πάσα του Σίντορτσουκ.

Το φινάλε του πρώτου μέρους, επομένως, δεν ήταν καλό για τους Κίτρινους, οι οποίοι στο ξεκίνημα της επανάληψης θα μπορούσαν να πλησιάσουν σε δεύτερο γκολ αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα. Δεν ήταν όμως και το παιχνίδι παρέμεινε στο 1-1, με τη Ντιναμό Κιέβου να έχει κατοχή μπάλας και να προσπαθεί συνεχώς για να βρει κενούς χώρους.

Όπως και να έχει, ο Άρης κρατούσε το σκορ και παράλληλα την πρόκριση, αλλά στο 85ο λεπτό ο Καραβάεβ έκανε ωραία κίνηση και με ομορφό πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Χουτεσιώτη από πλάγια θέση κάνοντας το 2-1 και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, αφού η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο 94′ σε κεφαλιά του Φαμπίνιο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Εκεί, στο έξτρα 30λεπτο, οι Κίτρινοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πάβισιτς με 2η κίτρινη στο 106′ για σκληρό φάουλ και είχαν μεγάλες ευκαιρίες με Χριστοδουλόπουλο (113′) και Φαμπιάνο (115′). Ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Μενέντες και Οντουμπάτζο ήταν άστοχοι, με συνέπεια τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό…

Η σειρά των πέναλτι…

Μπράζκο: 1-0
Φαμπιάνο: 1-1
Αντριγέφσκι: 2-1
Μενέντες: Απέκρουσε ο Μπούστσαν
Ντιαλό: 3-1
Ρουπ: 3-2
Πάρις: Απέκρουσε ο Χουτεσιώτης
Φεράρι: 3-3
Μπενίτο: 4-3
Χριστοδουλόπουλος: 4-4
Ντίαμτσουκ: 5-4
Ζαμόρα: 5-5
Ντούμπιντσακ: 6-5
Οντουμπάτζο: Άουτ

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσικ (72′ Καραβάεβ), Ντιάτσουκ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ, Σιντόρτσουκ (71′ Αντριγέφσκι), Σαπαρένκο (72′ Μπράζκο), Γιαρμολένκο (105′ Μπενίτο), Βολόσιν (81′ Ντιαλό), Μπουγιάλσκι, Βανάτ (105′ Πάρις).

Άρης (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ (105′ Ζαμόρα), Νταρίντα (75′ Πάβισιτς), Τζούρασεκ (59′ Ρουπ), Πάλμα (81′ Χριστοδουλόπουλος), Κάρλσον (59′ Μενέντες), Μορόν (82′ Ματαρίτα).