Δημήτρης Χατζηχρήστος: Μακάρι να μη γίνουμε κι εμείς ο ΑΕΚτζήδες δολοφόνοι

Δημήτρης Χατζηχρήστος: Μακάρι να μη γίνουμε κι εμείς ο ΑΕΚτζήδες δολοφόνοι

"Φταίει 100% η αστυνομία. Δεν είναι οπαδοί αυτοί, είναι τρομοκρατική οργάνωση", τόνισε ο ιστορικός ηγέτης της «Original 21»

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» για τα αιματηρά επεισόδια των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του φίλου της ΑΕΚ.

Ο ιστορικός ηγέτης της «Original 21» τόνισε ότι η ευθύνη για όσα συνέβησαν βαραίνει 100% την αστυνομία και ευχήθηκε να μην υπάρξουν αντίποινα από τους οπαδούς της ΑΕΚ για τη δολοφονία του Μιχάλη.

Για τα επεισόδια και τη δολοφονία του οπαδού: «Είναι ξεκάθαρα θέμα της αστυνομίας. Φταίει 100% η αστυνομία. Δεν είναι οπαδοί αυτοί, είναι τρομοκρατική οργάνωση, τα έχουν ξανακάνει αυτά, κάνουν απόβαση και σε άλλες χώρες, χρησιμοποιούν το αθλητικό γεγονός για να κάνουν ντόρο. Δεν είναι οπαδική οργάνωση, είναι δολοφονική. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μαλ… που έχουν στο κεφάλι τους με τα φασιστικά εκτρώματα».

Για το γεγονός ότι διέσχισαν τη χώρα από την εθνική οδό και μπήκαν στον ΗΣΑΠ με κουκούλες: «Η αστυνομία τα είχε μάθει, εγώ τα ήξερα από το μεσημέρι. Και δεν χρειαζόταν να τα μάθω, ήμουν σίγουρος πως θα συμβούν. Επειδή έμαθα όμως ότι έρχονται, επικοινώνησα με την ΠΑΕ ΑΕΚ και πήρα τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθούνται από τα σύνορα. Πώς τους έχασε μετά η αστυνομία, μόνο εκείνη ξέρει…».

Για την εμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού: «Οι Κροάτες ήταν σε συνεργασία με κάποιους Παναθηναϊκούς. Μη τους τσουβαλιάζουμε όλους τους Παναθηναϊκούς».

Για το πώς «ξεγέλασαν» την αστυνομία: «Γίνεται να ξεγελαστεί η αστυνομία; Η αστυνομία ξεγελιέται μόνο αν θέλει να ξεγελαστεί. Αυτό μου έχει διδάξει η πείρα μου τόσα χρόνια στα γήπεδα».

Για το αν θα τελειώσει ποτέ η οπαδική βία: «Ποτέ. Θα τελειώσει μόνο όταν το θελήσει η αστυνομία».

Γιατί δεν περίμενε κόσμος τους Κροάτες έξω από το γήπεδο, αφού το ήξεραν: «Δεν θέλω να πω ότι έπρεπε να είμαστε 2.000 έξω από το γήπεδο. Δεν είναι σωστό να πω κάτι τέτοιο. Δηλαδή τι θα κάναμε, θα αντικαθιστούσαμε την αστυνομία; Η αστυνομία δεν ήξερε ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ το ξέρανε;».

Για το αν προβλέπει βεντέτα μεταξύ οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού: «Μακάρι να μην ξεσπάσει και να μην καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Δεν σημαίνει ότι όποιον Παναθηναϊκό βρίσκουν πρέπει να τον τσακίζουν για αντίποινα. Βγαίνουν όμως κάποιοι Παναθηναϊκοί στα σόσιαλ και κοκορεύονται και γράφουν “ήμουν κι εγώ εκεί με τα αδέλφια μας τους Κροάτες”. Έχουν συναίσθηση τι κάνουν; Οι Παναθηναϊκοί κρεμούσαν για χρόνια τα πανό με τον δολοφονημένο Φιλόπουλο… Μακάρι να μη γίνουμε κι εμείς ο ΑΕΚτζήδες δολοφόνοι, αυτό έχω να πω. Έχουν γίνει από άλλες ομάδες, εμείς δεν πρέπει».