Champions League: Με Σπόραρ και την «ψυχή στο στόμα» στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός

Champions League: Με Σπόραρ και την «ψυχή στο στόμα» στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω με 2-1 στο σκορ αλλά ο Σλοβένος με δύο γκολ οδήγησε την ομάδα στηνεπόμενη φάση

Ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε απέναντι στην Ουκρανική Ντνίπρο παρά το εκτός έδρας υπέρ του 3-1 για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά με ήρωα και σκόρερ τον Σπόραρ πήρε την ισοπαλία 2-2 και θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ με φόντο την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ενθουσιασμό και την υποστήριξη των οπαδών του στο γήπεδο και πίεσε από την αρχή την αντίπαλό του, καταφέρνοντας μόλις στο 15΄ να ανοίξει το σκορ με τον Σπόραρ να νικάει τον αντίπαλο γκολκίπερ με μια ωράια λόμπα. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη, καθώς οι «πράσινοι» εμφανίσθηκαν παθητικοί στην πίεση των Ουκρανών και στο 23΄ ήρθε η ισοφάριση με τον Ντόβμπικ να περνάει τον Μάγκνουσον και να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Μπρινιόλι για το 1-1. Η Ντνίπρο μετά το γκολ πήρε την ψυχολογία και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού, ωστόσο στο 36΄ έγινε αναγκαστική αλλαγή ο τερματοφύλακάς της Βόλινετς, ο οποίος τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Παλάσιος.

Στο 40' Ο Ντόβμπικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι, αλλά ο διαιτητής γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε χέρι υπέρ του Παναθηναϊκού. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων η Ντνίπρο έχασε τρομερή ευκαιρία μετά από εκτέλεση φάουλ, καθώς ο Πάσιτς μπήκε στη καρδιά της άμυνας με τον Μπρινιόλι εκτός εστίας, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Όπως τελείωσε το α΄ ημίχρονο, ξεκίνησε το 2ο, με την Ντνίπρο να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Μπρινιόλι να καθαρίζει και ενώ στο 52΄ ο Σπόραρ έχασε μεγάλη ευκαιρία, στο 54΄ ήρθε η ψυχρολουσία, με τον Σάραπι να βάζει με κεφαλιά τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.

Η Ντνίπρο πίεσε για το 3-1 με τον Παναθηναϊκό να δείχνει να μην μπορεί να αντιδράσει, ωστόσο μία ατομική ενέργεια του Τζούρισιτς στο 70΄ ήταν αρκετή για να ξεκλειδώσει το παιχνίδι, με τον Σέρβο να πασάρει στον Σλοβένο Σπόραρ και αυτός με το δεύτερο γκολ του να ισοφαρίζει και να διώχνει το άγχος από συμπαίκτες και οπαδούς. Στο 75΄ η Ντνίπρο έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Τάντσικ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Χουάνκαρ και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι, με τον ΠΟαναθηναϊκό να το ελέγχει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.