Champions League: «Σφράγισε» την πρόκριση με εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ντνίπρο

Champions League: «Σφράγισε» την πρόκριση με εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ντνίπρο

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στην επόμενη φάση την Μαρσέιγ, αλλά σε κάθε περίπτωση συνεχίζουν σε ευρωπαϊκούς ομίλους

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 στη Σλοβακία την ουκρανική Ντνίπρο και είναι ήδη με το... ενάμισι πόδι στον τρίτο γύρο του Champions League.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα «σφραγίσει» σε μία εβδομάδα στη Λεωφόρο την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στην Μαρσέιγ και την επιστροφή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αφού και να αποκλειστεί, θα πάει στους ομίλους του Europa League. Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους "πράσινους", που απείλησαν μόλις στο 6ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον, με τον Ισλανδό στόπερ να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Παρ’ όλα αυτά το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που προηγήθηκαν πάρα πολύ νωρίς στο παιχνίδι, βρίσκοντας δίχτυα στη δεύτερη αξιόλογη στιγμή τους στην αναμέτρηση. Ο Χουάνκαρ έκανε μία φανταστική ενέργεια από τα αριστερά, εξέθεσε δύο αντιπάλους του, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Σπόραρ με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 0-1 στο 10ο λεπτό. Η Ντνίπρο προσπάθησε να "χτυπήσει" κυρίως στις αντεπιθέσεις και κατάφερε να γίνει απειλητική με αυτόν τον τρόπο.

Στο 12’ αποδείχθηκε σωτήρια η παρέμβαση του Σχένκεφελντ, ενώ στο 18’ από λάθος του Κώτσιρα, οι Ουκρανοί βγήκαν μπροστά με αξιώσεις, όμως ο Ντόβμπικ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Εκτός από τη φάση αυτή, ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε σε κάποιο άλλο σημείο του πρώτου ημιχρόνου, με την ελληνική ομάδα να διατηρεί σχετικά εύκολα το προβάδισμα που πήρε νωρίς, αν και δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία, μετά το γκολ που πέτυχε.

Το σκηνικό του παιχνιδιού διαφοροποιήθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, μιας και η Ντνίπρο ανέβασε αρκετά τις γραμμές της και άσκησε έντονη πίεση από τα πρώτα λεπτά, κάτι που φάνηκε να ξαφνιάζει τον Παναθηναϊκό, που χρειάστηκε ένα διάστημα να συνέλθει και να ισορροπήσει την κατάσταση. Στο 51’ ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων, καθώς από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας των Χουτσούλιακ και Ντόμπβικ έξω από την περιοχή, το τεχνικό πλασέ του πρώτου έστειλε τη μπάλα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο.

Κάπως έτσι, οι "πράσινοι" απέφυγαν την ισοφάριση, ενώ λίγο αργότερα σπατάλησαν μία μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα. Στο 58’ οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκλεψαν τη μπάλα, ο Σπόραρ έκανε κάθετη κίνηση, τράβηξε πάνω του την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Βιλένα, ο οποίος δεν σούταρε όπως θα ήθελε και αστόχησε από πολύ καλή θέση. Στο 72’ οι Ουκρανοί έφθασαν ξανά κοντά στο γκολ, όμως η μπάλα από το σουτ του Ρουτσίνσκι κόντραρε και έφυγε από την πορεία που είχε.

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε την υπόθεση νίκη αμέσως μετά. Στο 74’ έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Χουάνκαρ πήρε τη μπάλα, έκανε την ενέργεια και γύρισε παράλληλα στον Τζούρισιτς ο οποίος έκανε ένα πολύ όμορφο σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Το "τριφύλλι" δεν σταμάτησε εκεί και πέτυχε και τρίτο τέρμα. Πρωταγωνιστής ξανά ο Χουάνκαρ, ο οποίος μπήκε στη περιοχή, τσίμπησε τη μπάλα και ανατράπηκε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 0-3 στο 84’. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε μία καθαρή νίκη, η Ντνίπρο μείωσε στο τελικό 1-3 με τον Καπλιένκο στο 90’.