Basket League: Αποθέωση του νταμπλούχου Ολυμπιακού από χιλιάδες οπαδούς στο ΣΕΦ μετά την ιστορική νίκη στο ΟΑΚΑ – Δείτε εικόνες

Basket League: Αποθέωση του νταμπλούχου Ολυμπιακού από χιλιάδες οπαδούς στο ΣΕΦ μετά την ιστορική νίκη στο ΟΑΚΑ – Δείτε εικόνες

Το Σάββατο η φιέστα των ερυθρόλευκων για το 14ο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό  με +28 πόντους σε ένα παιχνίδι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Οι οπαδοί των Ερυθρόλευκων αποθέωσαν τους νταμπλούχους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Σάββατο (17/6, 21:15), οι πόρτες του γηπέδου θα ανοίξουν για όλον τον κόσμο ώστε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα αλλά και τους υπόλοιπους τίτλους που κατακτήθηκαν φέτος.

Την τιμητική του είχε ο Σάσα Βεζένκοφ, που γνώρισε εκκωφαντική αποθέωση και είδε τους φίλους του Ολυμπιακού να του ζητούν να παραμέινει στον Πειραιά και τη νέα σεζόν, με το νέο σύνθημα «Σάσα, μείνε στον Ολυμπιακό και γράψ’ το Σακραμέντο στα α@@@@@α σου τα δυο».

Οι πρόεδροι των Πειραιωτών, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, που παραχώρησαν με τη σειρά τους δηλώσεις τόσο για τα φετινά επιτεύγματα της ομάδας τους, όσο και για το μέλλον, γνώρισαν την αποθέωση.

Η πανηγυρική ατμόσφαιρα και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί έξω από το φαληρικό στάδιο έκανε, μάλιστα, τον Γιώργο Αγγελόπουλο να… παρασυρθεί από τον ρυθμό και να ξεκινήσει τον χορό.

Οι δηλώσεις των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

«Όχι δεν είχε έξτρα πριμ, είχε πανηγυρικό κλίμα. Είναι μια πολύ μεγάλη δικαίωση. Το μέχρι τέλους ξέρετε πώς ξεκίνησε, τι είναι και πώς συνεχίζεται. Τους τελευταίους 16 μήνες έχουμε κατακτήσει 5 τίτλους στην Ελλάδα, όσους είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα 16 χρόνια. Ό,τι άλλο και να πούμε είναι περιττό, δεν είναι στιγμή να αναλύσουμε τι άλλαξε με δικές μας θυσίες και αποφάσεις. Δεν παρακαλέσαμε, δεν εκβιάζουμε, δεν απειλούμε. Είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές που έχουμε ζήσει».

Για τη σεζόν: «Ήταν ονειρική χρονιά, χάσαμε για τρία δευτερόλεπτα την EuroLeague αλλά σήμερα γράψαμε ιστορία. Συνεχίζουμε με το double όπως και πέρσι. Έχει γίνει τρομερή δουλειά, είναι ο ορισμός της ομάδας και αυτοί που παίζουν και αυτοί που όχι, όσοι είναι γύρω της. Αλλιώς δε θα παίζαμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είμαστε οικογένεια και φαίνεται, παίξαμε φανταστικό μπάσκετ. Η ομάδα έβγαλε υγεία, στο πέμπτο παιχνίδι ήθελαν 80.000 άτομα να έρθουν. Πετύχαμε το δεύτερο σερί double για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού, είναι μοναδικές στιγμές. Δε σκεφτόμαστε συμβόλαια και την επόμενη σεζόν, έχει και άλλα να γίνουν τις επόμενες ημέρες. Από όταν επιστρέψαμε από τη δύσκολη κατάσταση που αναγκαστήκαμε να βρεθούμε, φτάσαμε σε δύο Final-4 και τα δύο στο σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ελλάδας και αγγίζει την κορυφή της Ευρώπης».

Για την επόμενη μέρα: «Έχουμε δύο μέρες πανηγυρισμούς μπροστά και μετά θα έχουμε ως στόχο μια δυνατή ομάδα για το Final-4 του Βερολίνου».

Για το σύνθημα του «μέχρι τέλους»: «Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, είναι σημαντικό, σε όλους αρέσει. Είναι πιο σημαντικό οι τίτλοι και αυτά που πετύχαμε, είναι μια δικαίωση, μια στάση ζωής. Το 16-1 είναι τρομερό ρεκόρ. Ο Παναθηναϊκός θα δυναμώσει, τον θέλουμε δυνατό γιατί μας κάνει και εμάς καλύτερους στην Ευρώπη. Όταν ακούμε το “μέχρι τέλους” χοροπηδάμε».

Για την αναγνώριση: «Η αναγνώριση της Ευρώπης ήταν πρωτόγνωρο, δεν έχει ξανασυμβεί. Μας δίνει χαρά και ευθύνη να διατηρήσουμε την ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο. Ο θαυμασμός είναι πιο σημαντικός, τους θέλουμε τους τίτλους αλλά είναι κάτι μοναδικό».

Για τα συμβόλαια των Σλούκα, Βεζένκοβ: «Υπάρχει νύχτα και μέρα πανηγυρισμών, δε θα μπούμε σε ανησυχίες. Θέλουμε να μείνουν στον Ολυμπιακό. Ξεχάσατε τον Παπανικολάου, μην ξεχνάτε τον αρχηγό. Όσο εμείς είμαστε μαζί στον Ολυμπιακό εμένα δε με ανησυχεί τίποτα».