Basket League: Διακόπηκε ο τέταρτος τελικός στο ΟΑΚΑ – Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός – Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού

Basket League: Διακόπηκε ο τέταρτος τελικός στο ΟΑΚΑ – Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός – Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού

Στα 2:46 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 28 πόντους - Οι διαιτητές αρχικά ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου, αλλά η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη

Στα 2:46 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου στο Game 4 της σειράς των Τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League στο ΟΑΚΑ και με τον Ολυμπιακό στο +28 (35-63), διεκόπη η αναμέτρηση με απόφαση των διαιτητών αρχικά προσωρινά και στο τέλος οριστικά αφού τα έκαναν γυαλιά - καρφιά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Έτσι ο Ολυμπιακός με 3-1 νίκες έφτασε στο δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Τα καπνογόνα που άναψαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού δημιούργησαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τους «ερυθρόλευκους», που έγιναν και αποδέκτες... αντικειμένων, να αποχωρούν για τα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το ματς, ωστόσο τελικά διακόπηκε οριστικά.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαιτητές αποφάσισαν την εκκένωση του κλειστού για να συνεχιστεί ο αγώνας, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να γνωστοποιεί την απόφαση από τα μεγάφωνα.

Κατά την αποχώρηση του κόσμου, μερίδα οπαδών προχώρησε σε υλικές ζημιές, σπάζοντας και εκτοξεύοντας καθίσματα, ενώ άναψε κροτίδες και πυροσβεστήρες, εξέλιξη που οδήγησε και τους παίκτες του «τριφυλλιού» στα αποδυτήρια.

«Ντου» οπαδών στη φυσούνα

Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει «ντου» οπαδών στη φυσούνα που ενώνει τον αγωνιστικό χώρο με τα αποδυτήρια και τα γραφεία του ΟΑΚΑ και τις δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ να τους απωθούν. Σε καμία περίπτωση δεν πλησίασαν πάντως τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αφού ήταν σε μακρινή απόσταση.

Έγιναν μεγάλες ζημιές στο γήπεδο, καθώς έσπασαν καθίσματα και όχι μόνο οι οπαδοί των ηγπεδούχων.